Recension: Revolution Saints – “Rise”

Nu har Revolution Saints återkommit med sitt tredje alster “Rise”, som borde falla många här på sidan i smaken. Det börjar starkt med de inledande låtarna “When The Heartache Has Gone”, “Price To Pay”, “Rise” och “Coming Home”. Efter detta tycker jag tyvärr att albumet tappar lite fart. Vi får flytta fram till låtarna “Talk To Me” och “Million Miles” för att hitta något av intresse igen. Två riktigt bra spår som absolut hör till skivans bästa. Deen Castronovo är den som sköter det mesta av sången och han gör det dessutom fantastiskt bra. På låten “Talk To Me” får Deen dock lite hjälp då man bjudit in sångerskan Lunakaire. På den avslutande balladen “Eyes of a Child” hör vi Jack Blades, som är en låt han skrivit tillsammans med Tommy Shaw från Styx.

“Rise” är ett bra album men absolut inget mästerverk. Dock finns här låtar som i alla fall har chansen att vara med på en hel del “best Of” listor för 2020. Gillar man Revolution Saints tidigare skivor så tycker jag verkligen att man ska kolla upp även denna platta som ser dagens ljus den 24:e januari via bolaget Frontiers Records.

Betyg 7/10

LÅTLISTA
01. “When The Heartache Has Gone”
02. “Price To Pay”
03. “Rise”
04. “Coming Home”
05. “Closer”
06. “Higher”
07. “Talk To Me”
08. “It’s Not The End (It’s Just The Beginning)”
09. “Million Miles”
10. “Win Or Lose”
11. “Eyes Of A Child”

Lämna ett svar