Recension: The Ragged Saints – “Sonic Playground Revisited”

Det var länge sedan man hörde något nytt från det finska bandet The Ragged Saints men den 31:e januari släpper man en uppföljare till 2013 års debut “The Sound Of Breaking Free”. Gillade den plattan skarpt och har faktiskt väntat lite på den nya skivan som fått namnet “Sonic Playground Revisited” Jämfört med debuten så har man denna gång lagt till lite mer keyboards i soundet och det uppskattas verkligen. Annars är det ganska sig likt och varför ändra på ett vinnande koncept? Förutom lite mer keyboards så kan man här även höra ett grymt gitarrspel av Tomi Julkunen och Toni Bite. Sången är också den riktigt skaplig och den hanteras av Markku Kuikka, som förövrigt har en röst som påminner en hel del om Johan Fahlberg (Jaded Heart, Denied). Men hans röst har även vissa likheter med David Readman (Pink Cream 69, Voodoo Circle)

Detta är helt klart en kompetent platta innehållande bra melodiös hårdrock/AOR. Har speciellt fastnat för låtarna “Never Gonna Let You Down”, “Like a Spinning Wheel”, “Take Me with You”, “Always Forever”, “Pretending Diamond” och “Supernatural”. Bland dessa låtar har jag dock en klar favorit och det är “Take Me With You”, som garanterat kommer hamna högt på min lista över årets bästa låtar. En fantastisk bra låt helt enkelt. Med en refräng som sätter vid första lyssningen och här kan man absolut höra att bandet lagt till lite extra keyboards.

“Sonic Playground Revisited” är ett album som man absolut bör kolla in när det släpps nu i slutet på januari via bolaget AOR Heaven.

Betyg 8/10

LÅTLISTA
1. Never Gonna Let You Down
2. Like A Spinning Wheel
3. Take Me With You
4. Secret In Our Hearts
5. Just Believe
6. Absence Of Light
7. Always Forever
8. Pretending Diamond
9. Turning Cold
10. Supernatural

Lämna ett svar