Recension: Waiting For Monday – “s/t”

Ända sedan första singeln “End Of A Dream” har jag faktiskt väntat på att det nya bandet Waiting For Monday ska släppa sin debutplatta. Hade nämligen på känn att det kunde vara riktigt bra. Efter ett par lyssningar av samtliga låtar kan jag bara konstatera att jag hade rätt i mina känslor. Ja, jag vet att nästan hela 2020 återstår men skivan kommer garanterat vara där uppe och slåss om titeln om årets bästa album. Det kommer i alla fall hålla ett bra tag framöver.

I Rudy Cardenas har Waiting For Monday en fantastisk sångare som verkligen sjunger med en otrolig känsla och närvaro. Bandet har även en grym gitarrist i August Zadra som bland annat har spelat ihop med Dennis DeYoung.

Låtmaterialet är starkt från start till mål där jag vill slå ett extra slag för spåren “Until The Dawn”, “Shattered Lives”, “Found You Now”, “Must Have Been” och “Make It Better”. Här är det faktiskt de lite mer lugnare låtarna som lyfter plattan till de höga höjderna. Soundet påminner en hel del om de klassiska banden som till exempel Journey och Foreigner. Tycker även att Rudy Cardenas påminner en hel del om en viss Steve Perry i rösten.

Nu återstår det att se om albumet faller någon mer i smaken. Jag tycker i alla fall att man bjuds på mycket bra melodiös rock/AOR som bör uppmärksammas. Plattan släpps den 14:e februari via bolaget Frontiers Records.

Betyg 9/10

LÅTLISTA
1. Until The Dawn
2. End Of A Dream
3. Shattered Lives
4. Found You Now
5. Right In Front Of You
6. Must Have Been
7. Pick Your Lies
8. Inside Her Head
9. Make It Better
10. Love You Forever
11. One More Round
12. Found You Now (Acoustic Version – Bonus Track)

Lämna ett svar