Recension: Robert Hart – “Pure”

Robert Hart (Manfred Man Earth Band, The Jones Gang, Bad Company) tar oss verkligen tillbaka till det härliga åttiotalet med sitt nya soloalbum “Pure”.

Plattan innehåller 12 stycken spår där man bjuds på radiovänliga låtar som “Making Magic”, “Little Miracle”, “Sensational”, “Go Crazy” och “Scene of the crime”. Detta är en bra pop/rock och AOR skiva som har sina ljusa stunder men tyvärr också en del mörka och det drar ner betyget en aning. Men som helhet så håller den ihop och svävar upp på en relativt hög nivå. Man hade dock önskat att den varit lite mer varierande när det kommer till låtmaterialet. Känns som om det ibland blir för mycket av det goda helt enkelt.

Till sin hjälp har Robert bland andra Tommy Denander (Radioactive, Robin Beck), Brian Anthony (Steve Walsh, Lonerider, Overland) och Steve Overland (FM) som alla gör en gedigen insats för att skapa det där härliga soundet från åttiotalet. Robert Hart´s röst påminner här en hel del om en annan Robert, nämligen Robert Plant´s.

“Pure” släpps den 21:e februari via bolaget Escape Music och bör absolut kollas upp.

Betyg 7/10

LÅTLISTA
1 – Making Magic (3.15)
2 – Little Miracle (4:18)
3 – Sensational (3:36)
4 – Go Crazy (3:28)
5 – This is the Night (3:45)
6 – Different People (4:06)
7 – Double Trouble (2:56)
8 – Chemistry (3:26)
9 – Mysterious (4:10)
10 – Don’t Make promises (3:30)
11 – Scene of the crime (3:41)
12 – Colour of Love (3:40)

Lämna ett svar