Recension: Newman – “Ignition”

Sedan starten 1997 har sångaren och låtskrivaren Steve Newman och hans band alltid levererat album med hög kvalitet. Nu är de alltså tillbaka med nya skivan “Ignition”, som är fylld med riktigt bra melodiös rock. I början på året kom första smakprovet i form av låten “Worth Dying For”. En grym låt med en refräng som jag verkligen gillar. Detta följs nu upp av ytterligare låtar som till exempel “Chasing Midnight” (även den har en grym refräng), “Moving Target”, “Last Chance”, “Promise Me”, “Welcome To The Rush” och det toto doftande spåret “The Island”. När det gäller låten “Promise Me” kanske ni känner igen den från Toby Hitchcock´s senaste platta “The Reckoning”. Låten är skriven av Steve som här har fått till ett lite tyngre sound än tidigare.

Betyg 8/10

“Ignition” är en bra platta som alla som gillar melodiös rock/AOR bör kolla upp lite extra. Albumet släpps den 27:e mars via bolaget AOR Heaven.

LÅTLISTA
01 End Of The Road
02 Chasing Midnight
03 Ignition
04 Worth Dying For
05 To Go On Loving You
06 Moving Target
07 Last Chance
08 Life In The Underground
09 Wild Child
10 Promise Me
11 Welcome To The Rush
12 The Island

Lämna ett svar