Recension: Xtasy – “Eye Of The Storm”

Det melodiösa rockbandet Xtasy är nu tillbaka med sitt tredje album “Eye Of The Storm” där man återigen tagit hjälp av Erik Mårtensson som både skrivit och producerat låtarna. Det låter förstås mycket Eclipse och det är väl inte så konstigt kanske. Albumet öppnas upp med låten “Die Young” som är en riktig rockrökare. Detta följs av ytterligare fyra helt ok låtar i form av “Play With Fire”, “Eye Of The Storm”, “Perfect Strangers och “Welcome To My World”. “Skivans bästa spår hittar vi trots allt i “Flesh & Blood” och “The Clock”.

Trots att albumet innehåller en hel del bra material och är välproducerat så känns det som man saknar det där lilla extra. Sen kan man konstatera att Silvia Idoate bör slipa en hel del på sången för jag ska vara helt nöjd. Men hon gör förstås så gott hon kan. 

Xtasy har tidigare släppt albumen “Revolution” (2014) och “Second chance” (2017) och det nya alstret är helt klart deras bästa hittills. “Eye Of The Storm” bör kollas upp av alla som gillar Eclipse, W.E.T och Nordic Union. Albumet släpps den 6:e mars via bolaget Metalapolis Records. 

Betyg 7/10

LÅTLISTA
1. Die Young
2. Play With Fire
3. Eye of the Storm
4. Perfect Strangers
5. Welcome to My World
6. The War
7. Flesh and Blood
8. Crashing Down
9. Nowhere to Run
10. The Clock
11. Silent Heroes

En kommentar

Lämna ett svar