Recension: Khymera – “Master Of Illusions”

Khymera startade som ett projekt av Daniele Liverani och sångaren Steve Walsh (Kansas) men sedan 2005 kretsar det mesta kring Dennis Ward (Magnum, Pink Cream 69). Sedan Dennis tog över rodret tycker jag att plattorna blivit bättre allt eftersom. 2016 släpptes det senaste albumet “The Grand Design”, som enligt mig var det årets bästa album inom den melodiösa rocken. Nu är det alltså dags för Khymera´s femte platta att släppas och den stora frågan är om den är bättre än “The Grand Design”? 

I januari bjöds vi på det första smakprovet då låten “Walk Away” presenterades. Dock blev jag inte så jätteimponerad av vad jag hörde. En helt ok låt men refrängen var alldeles för svag för att jag skulle smälta helt och hållet. Khymera kan så mycket bättre tänkte jag då. Blev faktiskt lite gladare när jag några veckor senare fick lyssna på låten “The First Time”, som faller mig absolut mer i smaken. Den har en väldigt catchig refräng och sådant gillar jag skarpt. 

Nu när jag lyssnat på samtliga låtar kan jag ganska snabbt konstatera att det nya alstret “Master Of Illusions” inte på långa vägar når upp till samma nivå som 2016 års platta gjorde. Tycker det saknas något. Sen tycker jag även att det har slarvats med produktionen denna gång för den kunde ha varit så mycket bättre. Men nu åter tillbaka till skivans låtmaterial för här finns trots allt en del guldkorn att ta vara på. Albumets bästa låt är helt klart titelspåret som sitter som en smäck och den har även en fantastiskt refräng. Flyttar sedan fram till låten “Follow The Sun” som även den är riktigt bra. Jag vill även lyfta fram “After All This Time” som är albumets mest AOR doftande låt. Här kan man höra vissa likheter med band som till exempel FM. Albumet avslutas med låten “Just Let It Happen”, som också det är ett bra spår. 

Detta är helt klart en bra platta men jag är trots allt lite besviken för jag hade förväntat mig att den skulle vara bättre. Men man kan inte få allt här i världen. Men “Master Of Illusions” kommer garanterat finnas med på en hel del “best of” listor i slutet på 2020. 

Betyg 7/10

LÅTLISTA
Walk Away
The First Time
Master Of Illusions
The Sun Goes Down
Paradise
The Rhythm Of My Life
Follow The Sun
Father To Son
After All This Time
Victim Of Your Love
Just Let It Happen

En kommentar

Lämna ett svar