Recension: Grand Design – “V”

Def Leppard har gjort det igen……nä förlåt det var ju Grand Design som har gjort det igen, levererat ett album i världsklass för oss som gillar klatschiga refränger, körer och en bra produktion. Bandet har ett nytt ansikte med på gitarr sedan virtuosen Janne Stark lämnade bandet och han heter Dan Svanbom och fyller ut Jannes roll mycket bra. Övriga i bandet är intakt med Pelle Saether på sång, Dennis Westman gitarr, Stefan Westerlund bas och på trummor Joakim Jansson.

Plattan börjar med några starka låtar som första singeln ”Right Away” och ”I wont cry over u tonite” samt ”Stranded” som visar att bandet fortfarande kan skriva 80 tals musik på 2020 talet för resultatet blir riktigt bra.

Albumet är producerad i ren Grand Design anda med en fantastisk punsch i trummorna och basen samt många ”Def Leppard” körer som gör att man blir glad av musiken. Mina favoritlåtar är bland annat ”Shame on you” och ”Walkin with fire” men absoluta favoriten är covern av Scandal feat Patty Smyths ”The Warrior”.

“V” är med väl godkänd och får i betyg 7,5 av 10

Skivan släpps fredagen den 6:e mars via bolaget GMR Music Group.

LÅTLISTA
1: Right Away
2: I Won’t Cry Over U Tonite
3: Strandead (Trapped in a Heartbreak Zone)
4: Wut Are U Waiting For
5: Shame On U
6: Walkin’ The Wire
7: Gimmie The Fire
8: Take Me To Yer Heaven
9: I Dunno Wut To Say
10: The Warrior
11: Guilty of Luv in the 1st Degree (CD ONLY)

Av: Rickard Fernström

En kommentar

Lämna ett svar