Recension: Hartmann – “15 Pearls And Gems”

Tycker att Oliver Hartmann och kompani har varit i en liten svacka med deras senaste releaser men med nya “15 Pearls And Gems” verkar man hittat tillbaka till rätt spår igen. På tal om spår så öppnar plattan upp med lysande “Can´t Stop This Train”. Detta följs upp av ytterligare en bra låt i form av “Walking On A Thin Line” som är en riktig härlig melodiös rockrökare. Här visar verkligen Oliver Hartmann att han har kraft i rösten. Sedan lugnar det ner sig lite när man bjuds på den finstämda “How Does It Feel” där Oliver återigen visar upp ett grymt register. Väljer sedan att flytta fram några låtar till jag kommer fram till covern “When The Rain Begins To Fall” som är en grym duett mellan Oliver och sångerskan Ina Morgan. Slutresultatet av detta samarbete blir utmärkt och hör absolut till plattans bästa spår. Efter detta har det blivit dags för låten “Street Café”, som från början är inspelad av bandet Icehouse. Även den hör till albumets höjdpunkter. Vill även passa på att lyfta fram “I Go To Extremes” (Billy Joel cover) lite extra som även Hela plattan avslutas med en helt ok version av Free´s klassiker “Fire And Water”.

Med albumet “15 Pearls And Gems” har Hartmann hittat tillbaka till det mer melodiösa hårdrockssoundet och det tycker jag är väldigt glädjande. Skivan släpps den 17:e april via bolaget Pride & Joy Music och är ett givet köp.

Betyg 8/10

Skriven av: Henric Wahlberg

Lämna ett svar