Recension: Arkado – “Never Say Never”

I Ödåkra utanför Helsingborg bildades 1983 bandet BB2. Dom spelade in en vinylsingel för Ödåkra IF, den lokala fotbollsklubben. Låten spelas än idag vid hemmamatcher.
Medlemmarna har sedan dess figurerat i ett otal olika konstellationer.
Bandet återuppstod 2018 och gjorde en utsåld konsert vilket resulterade i man fick blodad tand och startade ett ”nytt” band.
Man vände på ett engelskt Odakra och vips- Arkado!

Gruppens medlemmar är: Philip Lindstrand (sång, solsgitarr), Mats Nilsson & Martin Kirschner (gitarr), Mikael Skafar (trummor och bakgrundsång), Bernt Lundgren (bas), Mikael Svensson (keyboards och bakgrundsång).

 1. På inledningsspåret ”So Bad” gästas man av Mikaels gamla bandkompis sen 80-talet, Emil Knabe (Sapphire Eyes) på gitarr. En klassisk rocklåt med bra sväng.
 2. Andra låten ”To leave it all Behind” är singeln man släppte för ett par veckor sedan. Refrängen är fantastiskt bra och sitter lått kvar i huvudet hela dagen.
 3. ”Never say Never” är en låt som skrevs redan på 80-talet och spelades då in bandet Roxanne där Mikael var med och spelade keyboard. En skön låt som håller bra än.
 4. ”Don´t rape the Nature” är låten som Arkado släppte med egengjord video på Youtube. En kort tid därefter blir de kontaktade och signade av AOR Heaven.
 5. Låten ”Walk Your Way” är ytterligare en klassik AOR-låt med sina rötter i 80-talet.
 6. ”If we are to Last” har en otroligt medryckande refräng. Man anar lite proggresiva toner i vissa partier också. Jäkligt snygga solon!
 7. ”My Hometown” är en riktigt skön låt med lugnt tempo och härlig melodi. Lite av en favorit för min del.
 8. Balladen ”So Fine” är precis så smäktande som balladerna var för 35 år sedan.
 9. Tempo ökar igen med ”Eagle”. En riktig upp-med-näven-i-luften refräng, men också riktigt skön vers.
 10. ”Carry my Heart”, ännu en AOR-låt med klass med skön refräng.
  11.”Never say Never” som ballad får avsluta albumet.

Mikaels keyboardspelande har en stor plats i Arkados musik som är kryddad med Philips karaktäristiska röst. Jag vill också nämna Bernts lysande basspel som verkligen lyfter låtarna.
Jag gillar inte att jämföra band med andra band, med undantag av coverband, men skulle man göra det med Arkado blir listan lång med många klassiska band.
Det kan nog inte bli mer AOR än så här?
Ett mycket kompetent band som ytterligare stärker Helsingborg i kampen att räknas som nuvarande huvudstad för den melodiösa rocken.
Lova mig att ge dem en rejäl chans den 27:e mars, när debutalbumet släpps!

//Joakim Strångert


Lämna ett svar