Recension: Silent Tiger – “Ready For Attack”

Silent Tiger är en ny bekantskap inom den melodiösa rocken som nu levererar en överraskande bra platta i form av debuten “Ready For Attack”.

Bandet utgörs av Jean Funes (Sound Of Eternity), David Cagle (Northrup Cagle, LastWorld) och Joel Mejia (Hearts On Fire) Man har även bjudit namn som Andreas Passmark, (Narnia, Royal Hunt), Dennis Ward (Pink Cream 69, Khymera) och Jonas Öijvall (Alcazar, Chris Kläfford)

Silent Tiger är helt klart ett kompetent gäng och det hörs inte minst i låtarna “Ready For Attack”, “Chasing The Wind”, “Only Heartbreak”, “Start Again” och “After The Storm”, som jag tycker lyfter sig från mängden.

Måste även tillägga att David Cagle sköter sången mycket bra och påminner faktiskt vid vissa tillfällen en del om Lou Gramm i rösten.

Silent Tiger behöver verkligen inte skämmas för sin debutskiva utan tycker man ska vara riktigt nöjda med vad man har presterat. Visst innehåller albumet en del svackor men som helhet är “Ready For Attack” som sagt en överraskande bra debut. Plattan finns nu ute på bland annat Spotify om ni är nyfikna på hur det låter.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar