Recension: Harem Scarem – “Change The World”

Harry Hess och pojkarna i Harem Scarem gör det igen, släpper ett fantastiskt alster. “Change the world ” är deras 10 de på Frontiers records (16 de totalt om man tar bort Live och samlingsplattor) så det borde väl vara Frontiers mest grupp.

Åter till deras musik, plattan börjar starkt med titelspåret ” Change the world ” som innehåller en bra melodi och harmonier som bara H.S kan göra. Petes gitarrspel kan man inte heller klaga på. Sen fortsätter den med “Aftershock” som får mig att minnas Mood Swings plattan. Resten av plattan håller samma klass, stilen på plattan är ett logiskt kliv i deras sätt att skriva bra melodicrock musik som består av bra riff, powerpop punch och underbar sång från Harry själv. Pete och Harry visar också att deras samarbete funkar bra fortfarande så det är dumt att bryta det.
Mina favoritspår på plattan är så klart titelspåret, Riot in my head, Swallowed by the machine och Searching for me.

Får ni chansen så måste ni se detta band på SRF i år, det är ju inte så ofra dom kommer till Sverige. Har själv sett dom på Rockland i Sala 2013.

Mitt betyg på plattan är 8 av 10

Skriven av Rickard Fernström

Lämna ett svar