Recension: Captain Black Beard – “Sonic Forces”

Har följt detta band från och till sedan 2011 då man släppte sitt självbetitlade debutalbum. En sak kan man i alla fall slå fast och det är att man utvecklats för varje release och det visar man absolut på nya plattan “Sonic Forces”, som helt klart är deras bästa hittills. Sedan senaste skivan “Struck By Lightning” (2018) har man tagit in Martin Holsner, som är en mycket kompetent sångare. På den nya skivan har man bland annat tagit hjälp av Dave Dalone (H.E.A.T) som producent. Dave tycket jag har gjort ett riktigt bra jobb och fått till en gedigen ljudbild med ett grymt sound.

När det gäller låtmaterialet så innehåller albumet tio starka spår där jag tycker att “Headlights”, “Lights And Shadows”, “Disco Volante”, “Tonight”, “Midnight Cruiser”, “Young Hearts” och till sist “Gotham City” hör till de absoluta höjdpunkterna. Måste bara säga att låten “Young Hearts” är bland det bästa jag hört på länge. Detta är en riktig AOR dänga som har precis allt. Låten lär finnas med på mångas “best of” listor när vi sammanfattar 2020. Samma sak gäller säkert även hela albumet som håller mycket högkvalitet rakt igenom utan några direkta svagheter.

Det är låter mycket H.E.A.T och Fighter V om jag ska säga två band som ligger nära Captian Black Beard´s sound. “Sonic Forces” släpps den 24:e april via bolaget AOR Heaven och bör inte missas för detta är riktigt bra.

Betyg 9/10

LÅTLISTA
1. Headlights
2. Lights & Shadows
3. Disco Volante
4. Tonight
5. Sonic Forces
6. Time To Deliver
7. Midnight Cruiser
8. Young Hearts
9. Gotham City
10. Emptiness

Skriven av: Henric Wahlberg

Christian Ek – gitarr, Martin Holsner – sång, Robert Majd – bas, och Vinnie Stromberg – trummor

En kommentar

Lämna ett svar