Recension: Stoneflower – “Finally”

Norska Stoneflower är tillbaka med nytt material när man i maj släpper sitt tredje album “Finally”. Sedan förra plattan “Destination Anywhere” (2014) har man  rekryterat John Masaki som ny sångare och där har man verkligen hittat helt rätt för han sjunger riktigt bra. Detta kan beskrivas som klassisk AOR i ungefär samma stil som till exempel Work Of Art och State Of Salazar och liknande band. Det hör man inte minst i de lysande låtarna “Gonna Let You Go”, “What Be Done”, “Believing”, “The Devil Never Cries”, “Shivering Hands”, “Through The Fire” och “How Does It Feel”.

Misstänker att bandmedlemmarna har lyssnat ganska mycket på Toto under åren för albumet influeras en hel del av dessa legendarer. På ett bra sätt ska tilläggas. Stoneflower är ett kompetent band med grymma musiker som är duktiga på vad dom gör helt klart.

Albumet är överraskande bra. Var faktiskt inte beredd på att det skulle vara det. Här finns ett pärlband av fantastiska låtar, och om jag måste välja min absoluta favorit så får det nog bli “Through The Fire“, som har en riktigt grym refräng. Vill också lägga till låten “What Can Be Done”, som sagt lika gärna Work Of Art kunde ha spelat in på några av deras plattor.

“Finally”, släpps den 15:e maj via bolaget AOR Heaven och bör kollas upp för här har vi en skiva som rent av kanske kommer vara med och slåss om titeln “Årets bästa album”. Det återstår att se.

Betyg 9/10

Skriven av: Henric Wahlberg

2 kommentarer

Lämna ett svar