Recension: Chris Rosander – “King Of Hearts”

Musikern och låtskrivaren Christian Rosander från Örnsköldsvik har hunnit med en hel del trots att han endast är 22 år fyllda. Under åren har han bland annat jobbat tillsammans med Michael Ruff, Paulo Mendonca, Frank Ådahl och X-Romance. Christian har skrivit egna låtar sedan 14 års åldern där inspirationen hämtas från många olika håll men band som Chicago, Def Leppard och H.E.A.T har gjort mest intryck.

Nu har det alltså blivit dags att släppa debutplattan “King Of Hearts” där Christian både tagit hand om låtskrivandet och produktionen. Albumet har dock mixats av  Peo Hedin (Frank Ådahl, Absorbing The Pain). Christian gör som sagt det mesta själv på skivan där han både spelar gitarr, keyboards, trummor och så klart sjunger. På bas kan vi dock hitta P-O Sedin som vi känner igen sedan tiden i AOR bandet Perfect Plan. På låten “Kings Of Hearts” kan vi även höra gitarristen Anton Frengen.

Plattan öppnas upp med låten “Online”, som är en helt ok AOR låt som jag tycker det svänger riktigt bra om. Dock saknar jag det där lilla extra för att den ska fastna riktigt ordentligt. “She´s A Killer”, “Don´t Look Back” och “Angelina” faller mig absolut mer i smaken. Tre bra låtar som har ett Toto liknande sound över sig. Flyttar fram några spår till jag kommer fram till låten “Could This Be Love”, som bjuder på ett riktigt härligt gung. Även här kan man höra influenser från Toto och liknande band. Albumets bästa låt hittar vi helt klart i “Only For The Night”, som har en riktigt bra refräng som sätter sig vid första lyssningen. Den kanske även är plattans mest musikaliska låt med ett grymt arrangemang. Vill även lyfta fram låten “Crossroads”, som även den är riktigt bra.

Christian Rosander ska helt klart vara nöjd med sin debut för den bjuder faktiskt på en hel del bra grejer. Även om man kanske kunde önska sig en lite mer jämnare platta för jag tycker det blir lite för mycket upp och ner kvalitetsmässigt. Christian är en grym musiker men tycker han kanske borde slipa lite mer på sången till nästa release för det tror och hoppas jag att det blir. Men först ska vi ta del av debutskivan “Kings Of Hearts” som släpps 26:e juni via bolaget AOR Heaven.

Betyg 7/10

Skriven av: Henric Wahlberg

Lämna ett svar