Recension: Mike Tramp – “Second Time Around”

Mike Tramp kommer här med uppföljaren till förra årets Stray From the Flock som jag gillade skarpt. Därför hade jag såklart höga förväntningar från Second Time Around. Tyvärr så var min första spontana reaktion att låtarna har ganska dålig kraft. De ligger på väldigt låg intensitet rakt igenom. Trots det så känner jag mig dragen till låtarna en aning. Det känns som en udda balansgång mellan besvikelse och välbehag.

Den första låten, betitlad “All of My Life”, river igång skivan på ett härligt sätt med ganska bra energi. Ingen omedelbar klassiker kanske men absolut en bra inledning. “The Road” som spelas därefter är något lugnare men har en catchig refräng. Trenden fortsätter sedan med “Anymore” som sänker tempot ännu mer. Trots det så gillar jag ändå låten då den har ett meditativt groove.

För att inte göra detta så långdraget så fortsätter låtarna att pendla mellan låg och medelhög intensitet. Det blir dock aldrig riktigt bra. Som bäst känner jag mig nöjd, vilket i sig inte är fel. Men jag saknar den där låten som sätter sig ordentligt och stannar kvar en längre tid. Därför känner jag att en 7:a i slutbetyg känns rimligt men kanske möjligen en aning generöst.

Låtlista
01. All of My Life
02. The Road
03. Anymore
04. Come On
05. Between Good and Bad
06. Lay Down Your Guns
07. Highway
08. No Tomorrow
09. Back to You
10. When She Cries

Betyg 7/10

//DavidHGG

Lämna ett svar