Recension: Gathering Of Kings” – “Discovery”

Nu har kungarna samlat sig igen och släpper en uppföljare till 2019 års bejublade debut “First Mission“. Det nya alstret har fått namnet “Discovery” och fortsätter där förra plattan slutade. Den stora frågan är om det håller även denna gång? Det är melodiöst, välproducerat med kompetenta musiker/sångare precis som förra gången. Så där finns det absolut inget att klaga på. Här hittar via även grymma låtar som “The One That Got Away”, “Moonlight”, “Lorelei“, “Kiss From Above” och “From A Whisper To A Scream”. Vill även lyfta fram den 70-tals rock doftande låten “Revelation” där man hör tydliga influenser från Graham Bonnet, Deep Purple och Whitesnake.

Detta är en välbalanserad skiva där ingen låt faller ur ramen utan alla spår följer samma musikaliska mönster. Dock finns det låtar som jag helt klart tycker mindre om. Konstigt vore väl annars eller hur? “Riders Of The Night”, “Heaven On The Run” och “Highway To Paradise” är tre låtar som inte riktigt har fastnat hos mig ännu.

Sånginsatserna på den nya plattan är riktigt bra. Dock tycker jag att Tobias Johansson (Saffire, Evil Masquerade) klarar uppdraget bäst på sina tre låtar som han medverkar på. Att Tobias har en grym röst bevisar han inte minst i finstämda “The One That Got Away”, som rent av kanske är albumets bästa spår om man ser till helheten.

Thomas “Plec” Johansson  är den som producerat med hjälp av Victor Olsson, Ron Dahlgren och Nina Dahlgren, som tillsammans fått till en bra ljudbild genom hela albumet.

“Discovery” är några snäpp sämre än 2019 års debut helt klart. Men slutresultatet är inte på något sätt dåligt. Men jag skulle vilja bli lite mer överraskad för det känns som om man har hört detta förut. Här tycker jag det bara är låtarna “The One That Got Away” och “Revelation” som sticker ut lite extra.

Alla som gillade Gathering Of Kings debutalbum “First Mission” kommer nog även digga detta helt klart. Plattan släpps fredagen den 15;e maj via bolaget RN Records.

Betyg 7/10

Skriven av: Henric Wahlberg

LÅTLISTA
01. Starsleeper
02. Riders Of The Light
03. Heaven On The Run
04. December
05. Highway To Paradise
06. The One That Got Away
07. Lorelei
08. Moonlight
09. Revelation
10. Kiss From Above
11. From A Whisper To A Scream
12. Final Hour

Följande musiker/sångare medverkar på albumet:

Rick Altzi – lead vocals (3,12), backing vocals (3,9,11,12)
Jonny Lindkvist – lead vocals (4,8)
Apollo Papathanasio – lead vocals (2,9), backing vocals (2,5,8,9)
Tobias Jansson – lead vocals (6,7,11), backing vocals (2,3,6,7,11)
Alexander Frisborg – lead vocals (5,10), backing vocals (2,3,5,6,8,10,11,12)
Victor Olsson – guitars (2-12), bass (2,4-7,9-12), keyboards (1-12), backing vocals (2-12)
Efraim Larsson – drums (2-8)
Jonas Källsbäck – drums (9-12)

Lämna ett svar