Recension: Sapphire Eyes – “Magic Moments”

Sapphire Eyes är nu tillbaka med nya “Magic Moments“, som verkligen innehåller några riktiga magiska ögonblick. Redan på nästintill perfekta öppningsspåret “Still Alive” visar man vad det melodiösa skåpet ska stå. Detta följs sedan upp med den medryckande låten “Don´t Walk Away” , som har en refräng som verkligen sätter sig vid första lyssningen. Sen har vi även de grymma singlarna “Magic Moments” och nu senast “Do You Think About Us”, som hör till albumets starkaste spår. Skivans tyngsta låt hittar vi i “Just Leave Me” där Emil Knabe glänser med grymt gitarrspel. Efter detta kommer vi till skivans i särklass bästa låt “Bring Back The Night” där man även bjudit in Anette Olzon (Nightwish) som kompletterar Kimmo Blom på ett bra sätt. Refrängen är bland det bästa jag hört på länge helt klart. Den är även snyggt arrangerad i versen. “As The Days Go By” är också en låt att nämna där man hör tydliga influenser av det klassiska AOR bandet Signal. Ytterligare en låt som bör uppmärksammas är “Cutting Like A Knife“, som också hör till albumets bättre spår . Hela albumet avslutas med vackra balladen “All I Need Is To Hold You” där Kimmo verkligen visar vilken bra sångare han är.

Sapphire Eyes har verkligen lyft sig sedan sin senaste release “Breath Of Ages” (2018) Tycker att den nya plattan är mycket jämnare med bättre material . Detta är en skiva som man inte bör missa om man gillar riktig härlig AOR. “Magic Moments” släpps fredagen den 15:e maj via bolaget Pride & Joy Music.

Betyg 9/10

Skriven av: Henric Wahlberg

Sapphire Eyes är: Kimmo Blom – sång (LEVERAGE, URBAN TALE); Niclas Olsson – keyboards (ALYSON AVENUE, SECOND HEAT); Emil Knabe – gitarr (ACACIA); Patrik Svärd – gitarr (CLOUDSCAPE); Christer Engholm – bas (ALYSON AVENUE, ACACIA); Fredrik Eriksson – trummor (DAWN OF OBLIVION, ALYSON AVENUE)

Lämna ett svar