Recension: Pinnacle Point – “Symphony Of Mind”

Nu är gitarristen/låtskrivaren Torben Enevoldsen ( Fate, Acacia Avenue, Section A) tillbaka med sitt projekt Pinnacle Point och alla som diggar band som Kansas, Styx eller Toto ska absolut spana in denna platta som fått namnet “Symphony Of Mind”. Precis som tidigare har Torben med sig sångaren Jerome Mazza (Angelica) som verkligen inte gör någon besviken med sin fantastiska röst. Detta är en skiva som bjuder på bra melodiös rock med en hel del progressiva inslag. Det visas helt klart i det instrumentala öppningsspåret “Ascent To The Point”. Detta följs sedan upp med de starka låtarna “So Alive”, “Weight Of The World”, “In The Wake Of Hope” och “Shadows Of Peace”.

Som helhet är “Symphony Of Mind” som sagt ett bra album. Men ibland sticker det iväg för mycket åt det progressiva hållet. Detta gör så att i alla fall jag tappar intresset en aning . När det gäller produktionen finns det inget att klaga på utan här har man lyckats få till ett bra välljudande sound.

Pinnacle Point har tidigare släppt albumet  Winds Of Change (2017) som enligt mig är några snäpp bättre än vad den nya plattan är. “Symphony Of Mind” kommer att se dagens ljus den 17:e juli via bolaget Escape Music.

Betyg 6/10

Skriven av Henric Wahlberg

LÅTLISTA
1. ASCENT TO THE POINT 3:17
2. SO ALIVE 6:53
3. WEIGHT OF THE WORLD 4:09
4. HERO 6:26
5. NEVER SURRENDER 4:37
6. IN THE WAKE OF HOPE 6:00
7. SHADOWS OF PEACE 6:06
8. BEYOND 5:20
9. NOTHING AT ALL 5:25
10. PRODIGAL 5:44
11. SYMPHONY OF MIND 7:06

Lämna ett svar