Recension: Vega – Grit Your Teeth”

På sitt sjätte album sedan starten 2009 visar VEGA vart skåpet ska stå, nämligen någonstans mellan betygen “riktigt bra” och “gudomligt”. Jag måste säga att jag fastnade mest för låtarna vid skivans mittparti, exempelvis “Don’t Fool Yourself” och “Consequence of Having a Heart”. De båda låtarna uppfyller mitt viktigaste kriterium för en ordentlig käftsmäll till låt; de har fantastiska refränger.

Min åsikt har slungats lite fram och tillbaka under tiden jag lyssnat igenom skivan. Jag tror att Grit Your Teeth är ett album som bör få marinera lite innan man får upp ögonen (öronen) för det. Men jag kan garantera att det finns något att hitta här för de mest inbitna av rockare.

Ser man till skivan som helhet så har den en bra och jämn nivå som snarare har toppar än dalar på ett par ställen. Nick Workmans stabila röst lyfter de redan ypperliga instrumenten ett snäpp högre och tillsammans formar de en klockren och stark 8:a för min del. Hade det inte varit för att ett par låtar är något för anonyma för min smak så hade betyget garanterat kunna toppas upp ytterligare något snäpp.

Betyg: 8/10

Musiker
Nick Workman – Vocals
Tom Martin – Bass And Guitar
Marcus Thurston – Guitar
James Martin – Keyboards
Mikey Kew – Guitar
Martin Hutchison – Drums

Låtlista

 1. Blind
 2. (I Don’t Need) Perfection
 3. Grit Your Teeth
 4. Man on a Mission
 5. Don’t Fool Yourself
 6. Consequence of Having a Heart
 7. This One’s For You
 8. Battles ain’t a War
 9. Save Me From Myself
 10. How We Live
 11. Done With Me

  //DavidHGG

Lämna ett svar