Recension: Andreé Theander – “The Peculiar Present”

Har följt gitarristen/låtskrivaren och nu även sångaren Andrée Theander sedan 2013 när hans AOR-projekt The Theander Expression släppte det lysande debutalbumet “Strange Nostalgia”. Nu är det dags för Andrée att stå mer på egna ben när han släpper soloalbumet “The Peculiar Present”. Med sig på albumet har han även en hel del intressanta namn som till exempel Lars Säfsund (Work Of Art, Lionville), Matts Alsberg (Janne Schaffer, Ulf Lundell, Wilmer X) och Nate Barnes. Tre kompetenta herrar helt klart.

Plattan öppnas med låten “Dare to Try”, som har ett härligt somrigt sound över sig. Perfekt att lyssna på i till exempel bilen eller i hängmattan en solig dag. Andreé är en fantastisk gitarrist och det är lite konstigt varför inte fler fått upp ögonen för hans gitarrspel. Detta visar han inte minst i det svängiga titelspåret “The Peculiar Present”. Vill även lyfta fram albumets tredje spår “Words I’ve Never Used”, som även det är en låt som har en härlig sommarkänsla över sig och skulle göra sig perfekt i radion. Albumets “hårdaste” låt hittar man i “Mr. Mastermind”, som i mitt tycke är plattans bästa spår. Det kanske är den låt som är mest lik det som The Theander Expression höll på med för några år sedan. Förutom den vill jag även lyfta fram den finstämda balladen “Train Of Dreams”.

Tycker att albumet innehåller en hel del intressant material som helt klart är värt att kolla upp när den släpps den 26:e juni. Tycker även om soundet på skivan och produktionen är top notch, så inget att klaga på där. Det är kanske sången som svajar lite här och där ibland, men jag har hört sämre sångare helt klart.

Betyg 7/10

LÅTLISTA

 1. Dare to Try (3:23)
 2. The Peculiar Present (4:51)
 3. Words I’ve Never Used (3:31)
 4. What It’s Like to Cover (3:25)
 5. Ready for Tomorrow (5:01)
 6. Sweet Alder (3:15)
 7. Mr. Mastermind (3:28)
 8. The Competition (3:33)
 9. Train of Dreams (4:24)
 10. A Fool’s Idea of Glory (4:29)

  Skriven av Henric WahlbergLämna ett svar