Recension: Stormburst – “Highway To Heaven”

3 år har gått sedan Stormburst släppte det riktigt lyssningsvänliga debutalbumet “Raised On Rock” och nu är man tillbaka med en uppföljare som absolut inte bör underskattas. Det nya albumet har fått titeln “Highway To Heaven” och innehåller 13 spår där i alla fall hälften av materialet håller riktigt hög klass.

“Rock N Roll Soldier”, “Tonight”, “Going Home”, “Miles Away”, “Confidence”, “Run For The Light” och “Riding On The Wind” är alla kompetenta låtar som jag tycker lyfter albumet rejält. Saknar dock det där lilla extra som gör att låtarna sätter sig på allvar.

Soundet kan bäst beskrivas som melodiös hårdrock med en touch av lite mer klassisk AOR. Men här finns även influenser från bland andra Deep Purple och Whitesnake. Tycker att Jonas Tornemalm och Lars-Åke “Plåtis” Nilsson som producerat albumet fått till en bra tyngd i låtarna. Lars-Åke är även den som sköter sången på skivan och gör det riktigt bra. Sedan förra plattan har bandet även fått in en ny trummis i form av Pelle Hindén (Eternal Of Sweden) som ersatt originalmedlemmen Peter Ytterberg. Stormburst utgörs även av Thomas Hansson (gitarr), Kent Jansson (bas) och Peter Östling (keyboard)

“Highway To Heaven” släpps fredagen den 28:e augusti via bolaget AOR Heaven.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

För ytterligare information: www.stormburst.se, facebook.com/stormburstoriginal

Lämna ett svar