Recension: Shining Black ft. Boals & Thorsen – s/t

Med en synth som påminner om Lordi och HIM, lättlyssnade melodier och en hop kraftfulla riff tog Shining Black ft. Boals & Thorsen mig med storm. Bandet är nytt och inkluderar, precis som bandnamnet antyder, Mark Boals (Yngwie Malmsteen och Ring of Fire) på sång och Olaf Thorsen (Labyrinth och Vision Divine) på gitarr.

Det som slog mig först var hur glad jag blev när jag lyssnade igenom skivan. Det finns en härlig energi som för musiken framåt där till och med skivans powerballad “A Sad Song” innehåller ett ordentligt stycke med ös. Tittar man på låtarna med en lite mer kritiskt öga (öra) så kan refrängerna kännas lite bleka. De ligger några snäpp under vad jag hade önskat. Detta vägs dock upp ganska bra av den tidigare nämnda energin som genomsyrar allt.

Höjdpunkten nås vid “A Sad Song” som innehåller allt man kan önska. Den har en klockren vers och en schysst refräng som leder vidare mot ett härligt break som trappar upp intensiteten med ett rivigt riff och dubbelkaggar. Slutligen leder detta in lyssnaren till ett ypperligt solo som har både snabbhet och melodisk framtoning.

Ge gärna skivan ett par varv för att den ska komma till rätta. Efter det tror jag ni kommer gilla det ni finner. Det blir inget toppbetyg här, men däremot en klockren debut och jag ser fram emot mer musik från dessa herrar.

Betyg 8/10

LÅTLISTA

  1. The House of the Fallen Souls
  2. Boogeyman
  3. My Life
  4. A Sad Song
  5. Shining Black
  6. Just Another Day
  7. Where Are Your Gods
  8. The Carousel
  9. The Day We Said Goodbye
  10. We Fall

Genre: Heavy Metal/Melodisk Metal

Släpps via Frontiers Music 10:e Juli 2020

//DavidHGG

Lämna ett svar