Recension: Ramos – “My Many Sides”

Gitarristen Josh Ramos (Hardline, The Storm, Two Fires)  behöver ingen större presentation utan är ett välkänt namn inom den melodiösa rocken/AOR:en, som de flesta känner till. Nu dyker han upp med sin första soloplatta “My Many Sides” där han även passat på att bjuda in en hel del intressanta gäster. Eric Martin (Mr Big), Danny Vaughn (Tyketto), Harry Hess (Harem Scarem), Joe Retta (Heaven & Earth), Terry Ilous (XYZ) och Tony Harnell (TNT, Starbreaker) är några av de namn som medverkar på skivan.

Ska erkänna att jag hade ganska stora förväntningar på denna platta eftersom jag alltid gillat Josh Ramos gitarrspel. Men jag märker ganska snabbt att jag kommer bli besviken. För det första är produktionen under all kritik och man kan undra om folket på Frontiers verkligen är nöjda med slutresultat. När det gäller låtmaterialet så är det inte mycket bättre tyvärr. Dock gör Danny Vaughn en hyfsad insats i låten “Blameless Blue”. Även “I’ve Been Waiting” med Harry Hess på sång är en helt ok låt. Samma sak gäller “All Over Now” där man kan höra Joe Retta på sång. Ramos är en riktigt duktig gitarrist men det hjälper ju inte om låtarna och produktionen inte håller. “My Many Sides” måste vara ett av de absolut sämsta släppen från Frontiers Records hittills under 2020.

Albumet släpps fredagen den 7:e augusti.

Betyg 2/10

LÅTLISTA
Today’s The Day (Joe Retta on vocals)
Unbroken (Terry Ilous on vocals)
Blameless Blue (Danny Vaughn on vocals)
Immortal (Tony Harnell on vocals)
Same Ol’ Fears (Joe Retta on vocals)
I’ve Been Waiting (Harry Hess on vocals)
Moving On (John Bisaha on vocals)
Forefather (Eric Martin on vocals)
Too Good To Be True (Joe Retta on vocals)
Ceremony (Instrumental)
All Over Now (Joe Retta on vocals)
I’m Only Human (Tony Mills on vocals)

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar