Recension: Boys From Heaven – “The Great Discovery”

Har danska AOR bandet Boys From Heaven gjort ett av detta årets bästa album? Svaret på den frågan är enligt mig ett stort JA. Albumet “The Great Discovery”, som dyker upp i höst via bolaget Target Records är fantastiskt bra med låtar med känsla och sväng i stil med Toto och Journey. Även om man hör influenser från sjuttiotal och åttiotal så har bandet lyckats skapat ett fräscht och eget sound. Boys From Heaven består av följande medlemmar:

Mads Noyé: keyboards
Mads Schaumann: gitarr, sång
Søren Viig: trummor
Chris Catton: sång
Esben Christensen: gitarr
Jonas Klintström Larsen: saxofon
Andreas Valentin Berg: bas
Morten Bille: bas

Kompetenta musiker helt klart som även producerat albumet på egen hand och gjort det riktigt bra. Det märks att man lagt ner en hel del tid i studion för produktionen är sylvass.

Första smakprovet från albumet dök upp nu i sommar när man släppte singeln “Green Fields”, som är en riktigt svängig låt med grym sång av Chris Catton. Ett av plattans bästa spår helt klart. Mina favoritlåtar på albumet är dock “Sunshine Soul”, “A Fool´s Hope”, “Keep On Movin”, “Memory”, “Convictions” och sist men absolut inte minst “Smile”.

Sammanfattningsvis kan man säga att “The Great Discovery” är ett album man absolut inte får missa när det släpps den 23:e oktober.

Betyg 9/10

LÅTLISTA
1. The Ascent
2. Green Fields
3. Sunshine Soul
4. Burning Like A Flame
5. A Fool’s Hope
6. Keep On Movin’
7. Memory
8. Only Child
9. Convictions
10. Old Days
11. Don’t You Cry
12. Worlds Apart
13. Smile

Skriven av Henric Wahlberg

2 kommentarer

Lämna ett svar