Recension: Lionville – “Magic Is Alive”

Lionville är ett band som jag tycker har varit bra, men ändå aldrig riktigt hamnat på min topplista. Visst, de har sina guldkorn, men i övrigt tycker jag att låtarna inte riktigt fångar mig. Jag ska erkänna att jag kanske inte riktigt tagit mig tiden att lyssna igenom och gett dem en ärlig chans. Att jämföra dem med Work of Art känns naturligt på grund av den gemensamma sångaren Lars Säfsund. Hans karaktäristiska sångröst utmärker sig från alla andra och ger musiken ett eget sound.

Bandet består av: Stefano Lionetti (gitarr, sång, keyboards), Lars Säfsund (sång), Michele Cusato (gitarr), Fabrizio Caria (piano & keyboards), Giulio Dagnino (Bas), Martino Malacrida (trummor)
Bandet bildades 2010 i Genova och Magic is alive är deras fjärde album. Deras musik beskriver jag gärna som stilig, välskriven, genomarbetad AOR.

På denna sommarens kvällar satt jag ofta och nattsuddade framför Youtube när familjen gått och lagt sig. Då dyker plötsligt videon till Nothing without you upp och jag blir förälskad i låten.
Man har släppt två singlar, Nothing without you och I´ll never give my heart away som båda är riktiga kanonlåtar.

Låtlista:

Nothing Without You
You’re Not Alone
Runaway
Finally You’re With Me
Every Little Thing (Leads Back To You)
If You Don’t Know Me
Living With The Truth
Reaching For The Sky
I’ll Never Give My Heart Away
Into The Night
Magic Is Alive

Plattan präglas av jämn kvalitet, men där förutom tidigare nämnda singlar tycker jag att Runaway och Living With The Truth sticker ut.
Bra produktion, låtskrivande och framför allt sång i världsklass.
Plattan släpps imorgon, fredag 7/8.

Betyg: 8/10

För DMB
Joakim Strångert

Lämna ett svar