Recension: Imperium – “Heaven Or Hell”

Trummisen/låtskrivaren Mika Brushane (Striker) och hans AOR-projekt Imperium är nu tillbaka med sin tredje platta “Heaven Or Hell”. Diggar de två tidigare albumen så frågan är om den nya releasen håller samma höga nivå. Jo, men det börjar riktigt bra med de inledande spåren “Love Won´t Let You Go”, “Heaven Or Hell” och “Road To Paradise” där man bland annat kan höra Robbie LaBlanc (Blanc Faces, Find Me, East Temple Avenue). Har följt Robbie sedan tiden i Blanc Faces och tycker han levererar varje gång med sin grymma röst.

Förutom Robbie LaBlanc medverkar även Robban Ernlund (Treat), Markku Kuikka (Agonizer, Kenziner, The Ragged Saints), Stefano Lionetti (Lionville), Mikey K Nilsson (Sapphire Eyes) och Erkka Korhonen (Dark Sarah, Urban Tale)

Lite kul att Robban Ernlund från Treat medverkar på ett AOR-projekt som detta för det hör inte till vanligheterna. Man kan höra honom i låtarna “Dreaming On”, “Invincible” De kanske inte är albumets bästa spår men trots allt är de helt ok. Skivans bästa låtar hittar vi däremot i “Vision In A Dream” och “Save Me”.

Gillar verkligen vad jag hör på “Heaven Or Hell” och kan slå fast att detta är nog det bästa som Mika Brushane och gänget har kommit med hittills. Albumet släpps den 30:e oktober via bolaget AOR Heaven.

Betyg 8/10

LÅTLISTA
1. Love won’t let you
2. Heaven Or Hell
3. Road To Paradise
4. Vision In A Dream
5. Dreaming On
6. Save Me
7. Higher Than The Sky
8. Invincible
9. Time Is Up
10. Lost In Yesterday

Skriven av Henric Wahlberg

En kommentar

Lämna ett svar