Här är höstens mest intressanta skivsläpp

Nu väntar en höst med mycket ny bra musik. DMB listar här några av de album som man ska hålla ett extra öga på framöver.

18/9 – Brother Firetribe – “Feel The Burn

Detta blir femte albumet från finska Brother Firetribe som alltid har en väldigt hög lägsta nivå på sina releaser. Skivan har bland annat producerats av Jimmy Westerlund (Reckless Love, One Desire). Fyra singlar har presenteras under våren och sommaren “Rock In The City”, “Bring On The Rain”, “Night Drive” och nu senast “Chariot Of Fire”. Har ni missat dessa låtar kan man lyssna på dem här!

18/9 – Overland – “Scandalous”

Legendaren Steve Overland (FM) är nu tillbaka med nytt album via Escape Music och är något som som man absolut inte får missa. “Scandalous” blir Steve´s femte soloalbum i ordningen där han bland annat jobbat tillsammans med gitarristen/låtskrivaren Tommy Denander (Radioactive, Robin Beck)

25/9 – Trishula – “Time Waits For No Man”

Neil Fraser (TEN, Rage Of Angels) och kompani i Trishula släpper nu sitt andra studioalbum och är helt klart en platta att spana in när den släpps i slutet på september via bolaget AOR Heaven. Här kan man läsa DMB´s recension av albumet.

9/10 – Pride Of Lions – “Lion Heart”

Jim Peterik och Toby Hitchcock släpper i oktober sitt sjätte studioalbum och som vanligt när det gäller dessa herrar så kan man förvänta sig att albumet kommer att hålla en hög nivå. Här kan man hitta låtar som “Carry Me Back”, “Unfinished Heart” och “Rock and Roll Boomtown”.

9/10 – Stardust – “Highway To Heartbreak”

2015 fick jag upp både ögon och öron för det ungerska AOR bandet Stardust i samband med att de skulle släppa EP:n “Shine”. Tre år senare stod det klart att man skrivit på för bolaget Frontiers Records. Nu kommer deras efterlängtade debutskiva, som bland annat innehåller den grymma låten “Runaway”. Till den kommande plattan har man jobbat med namn som Mark Spiro (Bad English, House of Lords, Giant) och Tommy Denander.

23/10 – Boys From Heaven – “The Great Discovery”

Danska AOR Bandet Boys From Heaven´s debutalbum är enligt mig ett av de mest positiva överraskningarna för 2020. En platta fylld med bra låtar som “Green Fields”, “Convictions”, ”Sunshine Soul” och A Fool´s Hope”. Här kan man läsa DMB´s recension av albumet

30/10 – Imperium – “Heaven Or Hell”

Mika Brushane (Strike) och hans AOR-projekt Imperium släpper snart sitt nya studioalbum “Heaven Or Hell” där man bland annat har möjlighet att höra en hel hög med duktiga musiker. Robban Ernlund (Treat), Markku Kuikka (Agonizer, Kenziner, The Ragged Saints), Stefano Lionetti (Lionville), Mikey K Nilsson (Sapphire Eyes), Erkka Korhonen (Dark Sarah, Urban Tale) och Robbie LaBlanc (Blanc Faces, Find Me) är de som medverkar och gör det riktigt bra. Här kan man läsa en recension av albumet.

30/10 – Rob Moratti – “Paragon”

Rob Moratti brukar alltid leverera bra album och nya “Paragon” är inget undantag. Med sig på denna platta som musiker och låtskrivare har Rob bland andra Ulrick Lönnqvist, Pete Alpenborg, Felix Borg, Ken Sandin och Torben Enevoldsen. Här kan man dessutom höra gäster som Tony Franklin (bas) och Joel Hoekstra (gitarr)

30/10 – Wildness – “Ultimate Demise”

I slutet på oktober är Wildness åter tillbaka med nytt album och i samband med detta presenteras även bandets nye sångare Erik Forsberg. Skivan är helt och hållet producerat av bandets trummis Erik Modin där sedan Erik Wigelius tagit hand om mix och mastring. Första singeln “Cold Words” kan man höra på här!

————

Annat smått och gott att se fram emot i höst och vinter.

6/11
Eclipse – “Viva la Victouria”
Jeff Scott Soto – ”Wide Awake (In My Dreamland)
Angelica – “All I Am”

13/11
Lazarus Dream – “Alive”

4/12
Magic Dance – “Remnants”

18/12
Mike Tramp – “Trampthology”
Lämna ett svar