Recension: Pride Of Lions – “Lion Heart”

Mästaren av AOR och hans lärjunge är återigen tillbaka med ett helgjutet album. Jag pratar förstås om Jim Peterik och Toby Hitchcock. Detta är deras sjätte i ordningen sedan debuten 2003. (om man inte räknar med albumet “Live In Belgium”) Efter två lite svagare släpp i form av “Fearless” (2017) och “Immortal) (2012) visar man nu verkligen vart skåpet ska stå.

Det nya alstret har fått namnet “Lion Heart” och innehåller egentligen inte en enda dålig låt. Två lite svagare spår hittar vi trots allt i “Now” och “Rock & Roll Boomtown” som inte riktigt satt sig ännu. Men det kanske kommer.
Vad har vi mer för skoj på albumet då? Jo, här kan man förstås hitta singlarna “Carry Me Back” och “Lion Heart” som är två mycket starka låtar. Man kan även hitta spåren “Heart Of The Warrior”, “Sleeping With A Memory”, “Good Thing Gone”, “Give It Away”, “Flagship” och “You’re Not A Prisoner”.

Två av mina absolut favoritlåtar på skivan är helt klart den Foreigner doftande “Sleeping With A Memory” (påminner en hel del om den klassiska låten “Waiting For A Girl Like You”) och kanske årets hittills bästa låt “Good Thing Gone”. Lyssna bara på refrängen förstår ni vad jag menar.

“Lion Heart” innehåller som sagt mycket gott örongodis för oss som gillar Jim Peterik´s gamla band Survivor och liknade. Detta är absolut ett av Pride Of Lions bästa album sedan starten. Dock är det inget som slår den lysande plattan “Roaring Of Dreams” från 2007.

Pride Of Lions kretsar förstås mycket kring Jim och Toby men man får inte glömma av de fantastiska musiker som de har haft med sig på samtliga album sedan allt började. Hur duktiga som helst. Har alltid gillat gitarristen Mike Aquino förövrigt. På denna platta har man även tagit in Jim´s son Colin Peterik som lirar trummor på titelspåret och Kevin Campbell på bas.

Missa nu för allt i världen inte denna skiva när den släpps fredagen den 9:e oktober via bolaget Frontiers Records.

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar