Recension: Bon Jovi – “2020”

Bon Jovi har som bekant skapat otroligt många klassiska låtar under åren. Man kan helt klart säga att de numer lever på gamla meriter. Det är förresten 20 år sedan jag såg Bon Jovi spela Scandinavium i Göteborg och det är fortfarande en av de bästa konserterna som jag sett hittills. Jon och Kompani var verkligen i högform och hade verkligen glöden kvar. Såg dom även 2011 på Ullevål i Oslo dock var den konserten inte alls lika bra tyvärr. Där började det märkas att Jon började få problem med sin sång. Detta har ju inte blivit bättre med åren, snarare tvärtom.

Personligen tyckte jag det hände något musikaliskt med Bon Jovi efter man släppt albumet “Crush” (2000) Visst, “Bounce” från 2002 innehåller en del bra låtar. Samma sak gäller “Have A Nice Day” (2005) och faktiskt även den country influerade plattan “Lost Highway” (2008) och sist men inte minst 2009 års “The Circle”.

2013 lämnade Richie Sambora bandet och många anser att det var då allt började gå åt helt fel håll musikaliskt. Kanske visste Richie vad som var på gång och det var därför han lämnade skutan? Samma år som han lämnade släpptes albumet “What About Now”. Ingen dålig platta på något sätt för här hittar man i alla fall 3-4 låtar som är helt ok. Men den är alldeles för tråkig. Samma sak gäller “This House Is Not For Sale” från 2016. Ett fåtal låtar är helt ok men inte mer.

Nu har vi alltså kommit fram deras nya release “2020”, som tyvärr inte är så mycket att hänga i julgranen. Här hittar vi trots allt låtarna “Do What You Can”, “Story Of Love”, “Let It Rain” och “Blood In The Water”, som räddar upp plattan från att inte sjunka som en sten. Måste ändå slå ett extra slag för låten “Blood In The Water” som påminner en hel del om klassikern “Dry County”. Albumets bästa spår helt klart. Ett stort plus går även till Phil X som klinkar snyggt på sin gitarr på denna låt. Jag har även fastnat lite extra för finstämda “Story Of Love”. Som helhet är “2020” ingen direkt höjdare. Det är ju så här Bon Jovi låtit de senaste åren på skiva så det kom kanske inte som någon direkt överraskning.

Betyg 3/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar