Recension: Wildness – “Ultimate Demise”

Tre år har gått sedan Wildness släppte sin självbetitlade debut som nu fått en uppföljare i form av “Ultimate Demise”. I våras stod det klart att Erik Forsberg (Blazon Stone) är bandets nye sångare efter Gabriel Lindmark, som lämnade 2019 på grund av musikaliska oenigheter. Att man hittat en bra ersättare är helt klart. Dock tycker jag att Gabriel är en vassare sångare än vad Erik är, med lite mer känsla in sin röst, men det där är ju en smaksak. Ser Erik Forsberg mer som en hårdrock och metalsångare. Han påminner förövrigt ganska mycket om Johan Fahlberg (Jaded Heart) i rösten på vissa ställen.

Diggade debuten från 2017 riktigt skarpt och visst har man haft förhoppningar om att den nya plattan ska vara lika bra. Den stora frågan är också om man bland det nya materialet kan hitta låtar som till exempel “War Inside My Head”, “Strangers” , “Collide” och “Turning Pages”? Tyvärr har jag inte lyckats hitta de där “top notch” låtarna som biter sig fast och man inte kan släppa taget om. Visst, här kan man bland annat hitta spår som “Die Young”, “Cold Words”, “Nowhere Land”, “My Hideaway” och kanske plattans absoluta höjdpunkt “Borderline”. Efter att lyssnat på albumet nu ett antal gånger kan jag konstatera att “Ultimate Demise” är en besvikelse i mina öron. Det som håller upp albumet är helt klart den nyss nämnda låten “Borderline” och till viss del även “Cold Words”. Hade man tagit fram mer sådana låtar hade det blivit ett mycket högre betyg från min sida. Till sist vill jag dock ge ett extra plus till det finstämda titelspåret som avslutar skivan på ett fint sätt. Här får jag starka vibbar av Dare och Gary Moore.

Detta är som sagt en liten besvikelse men det är absolut inte dåligt. Men debuten är enligt mig ett antal snäpp bättre. “Ultimate Demise” släpps fredagen den 30:e oktober via bolaget AOR Heaven.

Betyg 6/10

Skriven av Henric Wahlberg

Wildness – Markus, Erik M, Erik F, Marcus, Pontus

Lämna ett svar