Recension: Stan Bush – “Dare To Dream”

Man vet vad man får när man trycker igång en platta med Stan Bush. Man får bland annat medryckande refränger och låtar som handlar om att man ska fortsätta att kämpa och aldrig sluta drömma. Texterna är ibland på gränsen till fåniga men vad gör det när melodierna är nästintill fantastiska. “Dare To Dream” är AOR legendaren´s 14:e studioalbum och beskrivs av skivbolaget Cargo Records UK som ett mästerverk. Det kanske är att överdriva en smula men Stan och hans band har verkligen lyckats skapa något riktigt bra här tycker jag.

Bland det första som slår mig när jag lyssnat några minuter på albumet är att Stan´s röst knappt har förändrats under alla år. “Gubben” fyllde trots allt 67 år i somras, så han har tagit hand om sina stämband riktigt bra. Låtmässigt känner man som sagt igen sig och det kan både vara bra och dåligt. Det som är bra är att man blir trygg och kan bara luta sig tillbaka och lyssna på grymma låtar. Det dåliga är att man aldrig blir riktigt överraskad utan han kör på i samma spår som vanligt. En liten överraskning kanske inte skulle ha skadat. Jo, jag blir faktiskt lite överraskad när jag kommer till låten “True Believer”, som bryter mönstret en aning jämfört med resten av materialet på skivan.

Ska vi ta det lite från början så öppnas skivan med “Born To Fight” och är en låt som verkligen kännetecknar Stan Bush. Det vill säga grym refräng och melodi. Samma sak gäller även de efterföljande spåren “Dare To Dream”, “The Times Of Your Life”, “A Dream Of Love”, “The 80´s”, “Heat Of Attack”, “Dream Big” och “Never Give Up”. Albumets enda ballad hittar vi finstämda “Live And Breath” Här finns förstås även låtar som inte riktigt faller mig i smaken som till exempel “True Believer” och avslutande “Home”. Trots detta tycker jag ändå att albumet håller riktigt hög kvalitet . Stan Bush brukar ha som vana att alltid hålla en väldigt hög lägsta nivå på sina plattor och så även denna gång.

“Dare To Dream” släpps fredagen den 20:e november och bör inte missas.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Photo taken Los Angeles on 09/01/20.

Lämna ett svar