Recension: Alien – “Into The Future”

Klassiska Alien med sångaren Jim Jidhed i spetsen är tillbaka med nya albumet “Into The Future” och efter att ha lyssnat ett antal varv på plattan så kan jag konstatera att detta inte är någon rolig historia. Blev rejält orolig när jag för ett tag sedan hörde första smakprovet av inledande “You Still Burn”. Då började jag ana oråd. Från att ha varit mestadels ett glatt AOR band så verkar man nu har gått över till ett tristare och tyngre sound. Melodiös hårdrock med ganska mycket touch av metal är en bra beskrivning tycker jag. Alien är numer en trio och förutom Jim Jidhed består bandet av Tony Borg och Toby Tarrach.

2014 släppte man sin senaste skiva “Eternity” och om man jämför hur bandet lät då och hur det låter nu så är det en enorm stor skillnad. Till det sämre ska jag kanske tillägga. Det är fortfarande inget snack om att Jim har en grym sångröst. Det räcker tyvärr inte så långt om de flesta av låtarna är undermåliga. Lite synd ändå för jag vill verkligen försöka gilla det jag hör. Men det går bara inte.

Allt är inte mörker utan det finns trots allt några ljuspunkter att glädjas åt. Då tänker jag först och främst på låtarna “Time Is Right”, “Freedom Wind” och “In Her Eyes“. Resten av låtarna har jag inte alls fastnat för.

Man kan väl hoppas att bandet nu kan få en tankeställare och kanske inse att det inte var så bra att gå över till ett mer tyngre sound. Sen kan jag förstå att man vill experimentera lite. Ibland funkar det och ibland inte, så är det.

“Into The Future” släpps fredagen den 27:e november via bolaget AOR Heaven.

LÅTLISTA
1. You Still Burn
2. Night Of Fire
3. War Scars
4. Time Is Right
5. What Are We Fighting For
6. Into The Future
7. Freedom Wind
8. Really Wheeling It
9. Fallin Way Down
10. In Her Eyes
11. Children

Betyg 3/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar