Intervju med Kent Hilli från Perfect plan

DMB´s skribent Joakim Strångert har varit i kontakt med sångaren Kent Hilli från Perfect Plan och ställt lite frågor kring det nya albumet “Time For A Miracle” och lite annat smått och gott. Trevlig läsning!

Hej Kent! Kul att du tar dig en stund med oss som gillar att följa Den Melodiösa Bloggen!

Hej Joakim, tack för att du ville ha med mig.

Det senaste halvåret har Perfect Plan varit den stora snackisen hos oss som skriver på DMB. Hur känns det nu så här några veckor efter att ert senaste album släpptes?

Reaktionerna har varit fantastiska och långt över förväntan. Vi visste att vi hade gjort en bra platta men man kan aldrig riktigt veta vad som väntar när man släpper en platta. Det har varit fantastiskt mottagande och recensionerna har varit grymma och betygen har legat på i snitt 9 av 10. Då kan man inte vara annat än nöjd.

Kul, ja senaste albumet har verkligen gett er ett genombrott! Men hur gick det till när Perfect Plan en gång blev ett band?

Vi var samma killar som spelade i ett coverband när vi bildades och nån gång under ett rep våren 2014 så tog jag med några egna låtar som jag ville prova. Där och då föddes iden med Perfect Plan och att vi ville göra egen musik.

Vem eller vilka skriver er musiken?

Jag skriver alla sångmelodier och texter och ofta har jag en akustisk version som vi utvecklar tillsammans i bandet. Men det händer oftare att vi jammar fram en låt i studion eller att vår gitarrist ”Trazan” har ett riff som jag och han bygger en låt på. Vi har en grym musikalisk kemi jag och ”Trazan” och när vi träffas så producerar vi alltid fram nåt. Det roligaste är dock nog när vi jammar fram en låt tillsammans i studion. På senaste plattan har Leif Ehlin skrivit en låt helt själv som heter ”What About Love” vilket är en fantastiskt bra låt så det får han gärna göra oftare.

Jag anser bestämt att du är en av våra absolut bästa rocksångare. Hur började det för dig? Var det blockflöjten i mellanstadiet som banade väg för din musikaliska karriär?

Stort tack för det Joakim…Jag började rätt sent med sången när jag var runt 30-års åldern och dessförinnan hade det bara varit idrott och främst då fotboll för mig. Musiken har dock alltid haft en stor plats i mitt liv och i min släkt så är det många som hållit eller håller på med musik i olika grad. Min bror Jan är bland annat sångare i bandet Days Of Jupiter och min andra bror Robert är textförfattare och skriver mycket av DOJ:s texter. Min syster är låtskrivare och sångerska och har skrivit låtar till Estlands melodifestival bland annat. Min mor har alltid sjungit i kör. Jag började lära mig spela akustisk gitarr först och sen startade jag mitt första coverband runt år 2000. Sen har jag sjungit i olika coverband och tribute band (7 Doors Hotel…tribute till Europe).

Har du några råd att ge till dem som sitter hemma och nöter musik eller skönsjunger i duschen? Hur kommer man vidare?

Träna mycket och hårt och ge aldrig upp. Experimentera med din röst väldigt mycket och sjung alla sorters låtar och genrer.

Om du fick utse världens bästa låt genom tiderna (hittills), vilken blir det då?

”I´ll See You In My Dreams” med Giant..

Vilka förebilder har du och hur har de hjälpt dig bli den fantastiska sångare som du är?

Mina främsta förebilder som sångare är Jimi Jamison, Dann Huff, Lou Gramm, Joe Lynn Turner och Joey Tempest. De är alla fantastiska och dem har jag lyssnat på otroligt mycket genom åren.

Vad gör du när du inte håller med musik?

Just nu är det musik på heltid med några olika projekt men annars studerar jag psykologi på distans. Har jobbat ca 23 år på flygbolaget SAS och ett antal på Schenker.

Ni är ju ett band från Örnsköldsvik. Kan du nämna tre sevärdheter som är värda ett besök om man kommer dit som turist?

Paradisbacken (hoppbacken), Ulvön med en tripp ut i vår fantastiska skärgård. Höga Kusten bron är också värt ett besök.

Vad har övriga bandmedlemmar för musikalisk bakgrund?

De har lång bakgrund inom musik..jag är gröngölingen i bandet hahaha…de har spelat i många år och varit involverade i en massa coverband och även originalband genom åren. Rolf Nordström hade ett band när han var ung som hette Limit bland annat och har spelat med mig i olika coverband genom åren samt i 7 Doors Hotel. Leif och Mats har båda varit med i band som hette Desert Rain, Romance samt Killer Bee bland annat. Fredrik har lång bakgrund inom coverbandet Pink Hink samt dansbandet Vagabond. De är otroligt rutinerade och duktiga. Jag är väldigt stolt över att få spela med de här duktiga killarna.

Kan du med tre ord beskriva respektive bandmedlem inklusive dig själv?

Svårt att beskriva dessa killar med bara 3 ord då de är så mycket mer men här kommer det.
Rolf – Snäll, energisk och omtänksam.
Leif – Sympatisk, Diplomatisk och intelligent
Mats – Lugn, rolig och sympatisk
Fredrik – Rolig, extremt snäll och sympatisk
Jag skulle väl beskriva mig själv som kreativ, sympatisk och analytisk

Du och din bandkompis Leif Ehlin gästspelar på Tony Hernandos projekt Restless Spirits där vi även ser Deen Castronovo på trummor. Hur kom ni i kontakt?

Det var Tony Hernando som hörde av sig efter att ha hört vår första platta och frågade om jag ville vara med och dels co-writa och sjunga på plattan och det var ett självklart ja från min sida. Tyvärr blev tiden knapp så vi skrev en låt tillsammans som heter ”I Remember Your Name” vilket blev första singeln på plattan. Leif ville jag ha med då jag saknade keyboard på låten och han gjorde ett fantastiskt bra jobb. Jag blev grymt nöjd med låten och naturligtvis var det en dröm att få vara med på samma platta som Deen Castronovo och Johnny Gioeli bland annat.

Du är i studion just nu. Är det redan dags för en uppföljare till det senaste albumet eller arbetar du med ytterligare projekt?

Jag arbetar med några olika projekt som jag dock inte kan berätta om ännu.

Kan vi inom kort förvänta oss att höra eller se nåt nytt från er? Digital spelning, ny cover eller ny video till exempel?

Vi har lite grejer på gång så stay tuned.

Ett stort tack, Kent, för att du tagit dig tid för oss!
Er musik kommer lysa upp och värma våra sinnen nu när höstmörkret börjar krypa sig på!
Och stort lycka till i framtiden!


Stort tack själv Joakim och ha det bästLämna ett svar