Recension: Rob Moratti – “Paragon”

Kanadensaren Rob Moratti har under många år skämt bort oss med snygg AOR. Sköna verser och oerhört melodiösa refränger. För mig dök han upp i 2000-talets början med det grymma bandet Final Frontier. 2008 hoppade han in som sångare i Saga under en kort period, men efter Sadlers återkomst har han satsat på sitt solo-projekt.

På nya albumet har han med sig Saga-gitarristen Ian Crichton och välmeriterade Joel Hoekstra (gitarr), Torben Enevoldsen (gitarr, keyboard), Stu Reid (trummor) och Tony Franklin (bas) som alla ger musiken lite extra magi.

Plattan inleds med en rytmisk puls som sedan går över till ett otroligt drag.
Därefter följer en hitkavalkad av välskrivna låtar.
Jag har svårt att säga att någon låt är bättre än någon annan, då de håller en väldigt hög nivå.

Låtar:
I´m falling
Rise above
What have we become
Remember
Where do we go from here
Drifting away
Break the chaines
Alone anymore
Bullet proof alibi
All I´m living for
Picking up the pieces
Stay away

Rob har ju en unik röst som passar väldigt bra till de melodiösa låtarna och man känner sig alltid trygg med det han levererar.
De meriterade musikerna ger såklart låtarna en extra välpolerad stjärnglans.

Låtarna har Moratti skrivit ihop med våra svenska stoltheter Ulrick Lönnqvist, Pete Alpenborg, Felix Borg, Ken Sandin och de ska verkligen sträcka på sig för dom har bidragit med låtar av världsklass!
Jag tycker att låtarnas kvalité utmärker sig rejält på albumet.
Om ni kan behålla en hemlighet, kan jag berätta att ryktet säger att man redan är i full gång och har skrivit klart ett flertal låtar till denna skivans uppföljare!

Den här hösten har, i allt elände, verkligen levererat många riktigt grymma skivsläpp och denna plattan hör tveklöst till toppen i denna skaran.

Betyg 9/10

För DMB
Joakim Strångert

Lämna ett svar