Recension: Jeff Scott Soto – “Wide Awake (In My Dreamland)”

Jeff Scott Soto har sedan 1998 varit en av mina favoritsångare inom den melodiösa hårdrocken/AOR:en då jag fick upp ögonen för honom riktigt ordentligt. Det var i samband med att Talisman släppte det grymma albumet “Truth”. Sedan dess har jag haft bra koll på vad han hållit på med. Jeff har ju varit med i så otroligt många olika projekt och band så det gäller verkligen att hänga med i svängarna. Det är allt i från Talisman, Yngwie Malmsteen, Trans-Siberian Orchestra, W.E.T, Sons Of Apollo och inte minst hans korta sejour i Journey. Sju soloplattor har även hunnits med sedan debuten “Love Parade” från 1994.

Personligen gillar jag Jeff bäst när han drar åt det mer melodiösa rock hållet som typ Talisman och W.E.T. På hans nya soloalbum Wide Awake (In My Dreamland)” har han tillsammans med Alessandro Del Vecchio (vem annars när det gäller album från Frontiers?) kokat ihop en riktigt bra blandning av låtar som gör just det. Öppningsspåret “Someone To Love” är en lovande början. Även i låt nummer tre “Love´s Blind” kommer Jeff´s grymma röst till sin rätta. Detta följs upp av kanske skivans bästa spår “Lesson Of Love”, som har härliga influenser av Journey och W.E.T. och den kombinationen gillar man förstås skarpt. “Paper Wings” är också en låt som bör uppmärksammas lite extra. Här kan man istället höra tydliga influenser från Talisman och Yngwie Malmsteen. En riktigt bra låt även det helt klart. Efter dessa låtar tappar i alla fall jag lite intresse då materialet blir lite svagare. Men fortfarande helt ok. Om man ska utnämna skivans sämsta spår måste det nog bli titelspåret och även avslutande “Desperate” som inte alls faller mig i smaken.

Wide Awake (In My Dreamland) är som helhet en bra platta som har sina höjdpunkter. Dock räcker det inte hela vägen till den absoluta toppen. Plattan släpps fredagen den 6:e november via bolaget Frontiers Records.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

LÅTLISTA
01. Someone To Love
02. Mystified
03. Love’s Blind
04. Without You
05. Lesson Of Love
06. Paper Wings
07. Love Will Find A Way
08. Between The Lines
09. Living In A Dream
10. Wide Awake (In My Dreamland)
11. Desperate


Lämna ett svar