Recension: Black Paisley – “Rambler”

Nu i december är Black Paisley tillbaka med ett nytt album som innehåller rocklåtar med attityd och en hel del melodiösa refränger. Till den nya skivan har man tagit in ingen mindre än Franco Santunione från Electric Boys, som gör en gedigen insats med sin gitarr. Han har även varit med och producerat hel kalaset tillsammans med Martin Karlegård och Robert Pehrsson (Thunder Express, Robert Humbucker), som tagit hand om mixningen. “Rambler” är Black Paisley´s tredje album och kanske även deras bästa hittills. Tidigare har man givit ut plattorna “Late Bloomer” (2017) och “Perennials” (2018) .

Den nya skivan består endast av åtta spår men de har verkligen lyckats samla ihop de bästa låtarna så gott de kunnat. Här har vi nämligen låtar som “Damned”, “Without You”, “Save The Best”, “Timeless Child“Falling” och “Give It Up”. Dessa låtar får verkligen albumet att lyfta. Bandet har en grym sångare i Stefan Blomqvist som sjunger på ett lite speciellt sätt och är en röst som man känner igen när man hör den.

Black Paisley är ett kompetent band som kanske inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Men med “Rambler” hoppas jag att fler får upp ögonen för detta gäng. Albumet släpps fredagen den 11:e december.

Betyg 8/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar