Recension: Unruly Child – “Our Glass House”

Klassiska Unruly Child är tillbaka med ett nytt album som förstås måste kollas upp lite extra. Plattan öppnas upp med gitarrdrivna “Poison Ivy” där sångaren Marcie Free visar upp sig från sin bästa sida. Detta är en låt som jag verkligen fastnade för vid första lyssningen. Sen drar man upp tempot ännu mer med “Say What You Want“. Kanske inte skivans bästa låt men ändå helt ok. Även här bjuds man på mycket gitarr av grymme Bruce Gowdy. Sedan hoppar jag över de ganska tråkiga låtarna “Glass House” och “Everyone Loves You When You’re Dead“. Stannar istället till på låten “Talked You Out Of Loving Me” som helt klart fångar mitt intresse. Återigen får vi njuta av bra sång och gitarrspel. Efter detta tycker jag att albumet tappar lite i kvalité. Dock är låtarna “Underwater” samt “The Wooden Monster” helt ok och bör nämnas. Men spår som “Catch Up To Yesterday”, “Freedom Is A Fight” och “We Are Here To Stay” fångar absolut inte mitt intresse.

Albumet avslutas ändå ganska snyggt med akustiska versioner av låtarna “To Be Your Everything” och “Let’s Talk About Love” från deras klassiska debutplatta från 1992. Som helhet är dock “Our Glass House” en ganska trist historia som inte riktigt lyfter. Men finns ljusglimtar lite här och där trots allt.

Betyg 6/10

Skriven av Henric Wahlberg

LÅTLISTA
Poison Ivy
Say What You Want
Our Glass House
Everyone Loves You When You’re Dead
Talked You Out Of Loving Me
Underwater
Catch Up To Yesterday
Freedom Is A Fight
The Wooden Monster
We Are Here To Stay
To Be Your Everything 2020
Let’s Talk About Love 2020

Lämna ett svar