Sammanfatting av 2020

2020 har varit ett speciellt år minst sagt med en pandemi som fått stora konsekvenser över hela världen. Nu har vaccineringen börjat så smått här i Sverige men det lär ta ett bra tag innan vi är tillbaka till en normal vardag. Förhoppningsvis till sommaren kan vi börja leva lite mer som vanligt igen.

Allt under detta år har inte bara handlat om Covid-19 utan det har släppts en hel del bra musik och det har säkert varit som ett ljus i mörkret för många.

Det började redan i februari med att Waiting For Monday med grymme sångaren Rudy Cardenas släppte ett självbetitlat debutalbum som luktar Journey och Foreigner lång väg. Denna platta spelas fortfarande här hemma med täta mellanrum. Sen har vi förstås H.E.A.T som återigen dök upp med en helgjuten platta som helt klart hör till detta årets bästa. Blir spännande att se om uppföljaren med Kenny Leckremo på sång blir lika bra. The Night Flight Orchestra släppte även dom en bra platta i slutet på februari. Även om det inte är direkt AOR eller melodiös rock så bör den absolut nämnas.

I mars var det dags för Dennis Ward och hans Khymera att släppa nytt material i form av albumet “Master Of Illusions”, som jag hade väldigt stora förväntningar på men det skulle vissa sig bli lite av en besvikelse.
Dock hittar man ett par låtar som håller väldigt hög klass som till exempel “The First Time”, “Master Of Illusions”, “Follow The Sun” och “After All This Time”. Även Harem Scarem var i mars tillbaka med nytt album som är en väldigt stabil historia. Man vet vad man får av Harry Hess och kompani helt klart.

I början på april släppte även Dynazty nya albumet “The Dark Delight”, som kanske är deras bästa platta sedan 2012 års “Sultans Of Sin”. Låtar som “Heartless Madness”, “Waterfall” och “The Black” går inte att prata bort.

I maj dök det upp en hel drös med bra plattor med bland andra Stoneflower, Captain Black Beard, Gathering Of Kings, Sapphire Eyes, One Desire och FM. Om man måste välja ut en favorit bland dessa releaser så måste det nog bli det finska AOR bandet One Desire med deras “Midnight Empire”.

Hösten bjöd även den på bra skivsläpp eller vad sägs om Perfect Plan med deras fantastiska platta “Wait For A Miracle”. Ett album som ni vet blev framröstat till årets bästa här på DMB nyligen. Brother Firetribe, Lionville ,Pride Of Lions, Stardust, Palace och Boys From Heaven släppte även dom grymma album.

2021 är på ingång och massor av nya album är att vänta. Redan i januari så får vi nytt ifrån W.E.T, Creye, Wig Wam, Art Of Illusion. Här ser jag mest fram emot W.E.T. och det nya AOR-projektet Art Of Illusion. Om man tittar lite längre fram under nästa år så kommer det nytt från med bland andra Autumn´s Child, Vince DiCola, Sunstorm, Ronnie Atkins, Roulette, Treat, H.E.A.T, Ammunition, Johan Khilberg´s Impera, Eclipse, Journey, Giant, Cruzh, Crazy Lixx, Care Of Night, Robin Red, Kent Hilli, Crowne och många fler.

Crowne är ett nytt spännande projekt som kommer att släppa en debutplatta till våren. Där kan man hitta namn som Alexander Strandell (Art Nation), Jona Tee (H.E.A.T), Love Magnusson (Dynazty), John Levén (Europe), och Christian Lundkvist (The Poodles) Garanterat värt att hålla koll på framöver.

The Rise Above är också ett projektband att hålla kolla på under nästa år då man släpper ett debutalbum. Bandet utgörs av bland andra Deen Castronovo (Journey), Jason Scheff (Chicago) och Jay DeMarcus (Rascal Flatts).

Vad ser ni mest fram emot för album under 2021?

Gott nytt år önskar jag alla DMB´s läsare.

MVH
Henric Wahlberg

Lämna ett svar