Recension: Wig Wam – “Never Say Die”

Wig Wam har återförenas och släpper nu albumet “Never Say Die” och är en platta som kanske inte kommer gå till historien som Wig Wam´s bästa. Men här finns det ändå lite att glädjas åt trots allt. Öppningsspåret “Never Say Die” och “Kilimanjaro” känner vi igen sedan tidigare då de släppts som singlar. Två kompetenta låtar som hör till skivans bästa. Sedan har vi även “Shadows Of Eternity”, som faktiskt påminner ganska mycket om hur Whitesnake har låtit de senaste åren. Åge Sten Nilsen påminner dessutom del om David Coverdale i rösten. Tycker även man ska lyfta fram den finstämda låten “My Kaleidoscope Ark” , som även den är en riktigt bra. En låt som dock är mindre lyckad är instrumentella “Northbound”, som känns ganska onödig i mina ögon. Här kunde man lagt krutet på något bättre helt klart. Albumet avslutas med spåren “Hard Love” och “Silver Lining”. Två helt ok låtar men inte mer tyvärr.

Tycker att plattan känns ganska trött och intetsägande. Konstigt egentligen då det handlar om en comeback. Då tycker man ju att det ska ligga mycket kraft och energi runt låtarna. “Never Say Die” är enligt mig en besvikelse. Hade helt klart förväntat mig mer av denna skiva.

Albumet släpps den 22:e januari via bolaget Frontiers Records.

Betyg 6/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar