Recension: Creye – “II”

Diggade verkligen debutplattan från 2018 och nu är Creye tillbaka med en uppföljare som kort och gott går under namnet “II”. Med det nya albumet tycker jag att de lämnat den mer renodlade AOR:en till att går över till mer pop/rock. Men visst finns det en del AOR kvar i melodierna. Låtarna “Carry On”, “Face To Face” är ett bra exempel att man inte helt lämnat det gamla bakom sig. Här hittar man även låtar som “Siberia” ,“Can’t Stop What We Started” “Let The World Know” , “Closer” ,“The Greatest” och avslutande “War Of Love” som är väl värda att nämna. Tyvärr är materialet lite för ojämnt för att det ska falla mig i smaken. Lite synd för jag försöker verkligen gilla det jag hör. Men det är något som får mig att rygga tillbaka. Kan nog vara den poppiga produktionen som jag stör mig på samt att det används lite för mycket autotune i vissa låtar.

“II” är en helt ok platta men jag hade förväntat mig mer helt klart. Men ni ska absolut ge albumet en ärlig chans för så pass bra är det i alla fall.

Betyg 6/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar