In The Spotlight: Steelhouse Lane

Steelhouse Lane med Mike Slamer i spetsen fick mig verkligen att få upp ögonen för den melodiösa rocken/AOR:en. Det var runt 1999 när jag tillsammans med min bror besökte den ypperliga skivaffären Jannes Vax i Skövde (som hade ett otroligt stort utbud av just AOR och melodiös rock) som jag lade händerna på albumet ”Slaves of the New World” och det är en platta som jag håller hårt i även idag. Samma sak gäller deras debut ”Metallic Blue” även den är fantastiskt bra. Förutom Mike Slamer på gitarr bestod Steelhouse Lane av medlemmarna Keith Slack (sång), Chris Lane (gitarr), Alan Hearn (bas) och DeWayne Barron (trummor) På skivorna kan man även höra Chris Thompson på grym bakgrundssång. Keith Slack är en riktigt bra sångare som kanske inte så många har koll på men han är numer sångare i banden Mother Road och Jetsets Royals. Han har även varit sångare för MSG under en kort period.

Här följer några av mina favoritlåtar med Steelhouse Lane: ”Turn Around”, ”Metallic Blue”, ”Seven Seas”, ”Surrender”, ”Into Deep”, ”Addicted”, ”All I Believe In”, ”Still”, ”All Or Nothin”, ”Can’t Fight Love”, ”If Love Should Go”, ”Fire With Fire” och ”Where Are You Now”

Finns det något band jag verkligen vill ska återförenas är det Steelhouse Lane. Kanske kan ett bolag som Escape Music skaka liv i bandet? Helt omöjligt kan det ju inte vara.

Skrivet av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s