Recension: Joel Hoekstra´s 13 – ”Running Games”

Gitarristen Joel Hoekstra (Night Ranger, Whitesnake) och hans projekt är tillbaka med sitt andra album där han precis som på debuten har han tagit med sig en rad grymma namn. Eller vad sägs om  Russell Allen , Tony Franklin, Vinny Appice, Derek Sherinian och Jeff Scott Soto.

Plattan öppnas upp med spåren ”Finish Line”, ”I’m Gonna Lose It” och ”Hard To Say Goodbye” där Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob) styr och ställer med sin kraftfulla röst. Två låtar som man också bör nämna är ”How Do You” och ”Lonely Days” som hör till skivans bästa. Gillar man hur Whitesnake har låtit de senaste åren ska man lyssna lite extra noga på ”Heart Attack”. Här finns även låtar som inte riktigt faller mig i smaken. Det gäller i första hand spåren ”Fantasy” ,”Cried Enough For You” och ”Take What’s Mine”. Albumet avslutas sedan med balladen ”Running Games” som är en helt ok låt.

Diggar man klassisk hårdrock med en touch av 70-80 tal så kan man absolut spana in denna platta när den släpps nu på fredag (12/2) via bolaget Frontiers Records.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s