Recension: Captian Black Beard – ”Live + 1” (EP)

Alltid svårt att recensera en liveplatta men ska i alla fall ge det ett försök. Nu i februari dyker det melodiösa rockbandet Captain Black Beard upp med en EP som heter ”Live + 1” innehållande 6 stycken spår där en av dessa är den helt nya låten ”Too Good”. Innan vi går in på själva låtmaterialet som förövrigt är riktigt starkt så vill jag berätta om något som som stör mig riktigt ordentligt. Det är det tydliga pålagda fejkade ljudet från publiken. Kan förstå att man vill få en så maffig ljudbild som möjligt för att få den rätta livekänslan. Men det här går helt bort för mig.

Plattan börjar riktigt bra med ”Headlights” och ”Midnight Cruiser” som bekant är två grymma spår från förra årets album ”Sonic Forces”. Min favoritlåt hittar vi trots allt i ”All The Pain” från 2018 års album ”Struck By Lightning”. EP:n avslutas med nya studiospåret ”Too Good” som i mitt tycke är helt ok men inget mer.

Det hörs att Captain Black Beard är ett mycket kompetent band även live och inte bara på skiva. Tycker man har lyft sig en hel del sedan man fick in Martin Holsner som sångare. Man har dock en bra bit kvar tills man kommer upp i samma nivå som till exempel H.E.A.T. och likande band i samma genre.

”Live + 1” släpps 26/2 via bolaget AOR Heaven.

Betyg 6/10

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s