Recension: Chez Kane – “s/t”

Sångerskan Chez Kane upptäcktes för några år sedan av ingen mindre än Robin Beck då Chez tillsammans med hennes två systrar utgjorde bandet Kane’d. Nu har det blivit dags för Chez att stå på egna ben när hon släpper sin solodebut. Hon är förstås inte helt själv utan tagit hjälp av bland andra Danny Rexon från Crazy Lixx som här agerar producent. Här kan man även hitta Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T) som tagit hand om mastringen.

Två singlar har vi bjudits på innan skivsläppet och det är verkligen låtar som höjt förväntningarna ganska rejält. Det handlar förstås om “Too Late For Love” och “Rocket On The Radio”. Spår som det verkligen märks att Danny Rexon har varit inblandad i för det doftar hur mycket Crazy Lixx som helst. Vad har albumet mer att bjuda på förutom dessa låtar då? Jo, här kan man bland annat hitta “Better Than Love” där man höra stora likheter med till exempel Robin Beck och Issa. Plattan innehåller även rockrökaren “All Of It” som verkligen tar oss tillbaka till 80-talet. Ball N’ Chainär kanske rent av albumets bästa spår, som får mig att tänka på Danger Danger och deras klassiska låt “Bang Bang”. Vill även slå ett extra slag för låten “Get It On” som också hör till en av skivans bästa. Hela albumet avslutas snyggt med låten “Dead End Street” där tankarna återigen går tillbaka till hur Robin Beck lät på 80-talet.

Men allt faller mig tyvärr inte i smaken. Det gäller till exempel låtarna “Defender Of The Heart” samt även “Midnight Rendezvous” och “Die In The Name Of Love“. Trots detta är jag nöjd med vad jag hör om man sammanfattar hela upplevelsen. Dock saknas det något för att det ska räcka till det absoluta toppbetyget.

Albumet släpps fredagen den 12:e mars via bolaget Frontiers Records.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar