Nestor berättar om sin nya singel och att ett debutalbum är på gång

DMB har varit i kontakt med sångaren Tobias Gustavsson i bandet Nestor som just nu är aktuella med låten “On The Run”, som fått ett grymt mottagande inom den melodiösa rockvärlden. Tobias meddelar även att ytterligare en låt och video kommer att släppas inom en snar framtid.

Kan du börja med att berätta lite om bandet Nestor och hur allt började?

Det hela började 1989 när vi var typ 14/15 år gamla med en spelning i bibliotekets hörsal i vår hemstad Falköping. Från början var vi mer inne på symfonirock med band som Rush, Yes och Marillion som referenser men ju längre tiden gick desto mer klassiska rockinfluenser blev det som Kiss, Van Halen och Mötley Crue. Vi spelade tillsammans fram till ’95 och han md att släppa två EP’s sedan splittrades vi för att återuppstå 2017.

Ni släppte nyligen låten “On The Run” med en tillhörande musikvideo som fått otroligt bra gensvar. Kan du berätta kort om låten och vad den handlar om?

Låten handlar om att få vara en dagdrömmande 18 åring i ett rockigt 80-tal. Undertexten är att det ibland kan vara skönt att skita i omvärldens förväntningar och bara spela rock och åka bil ut i natten:)

En kul detalj är ju att skådespelaren Per Ragnar agerar präst i videon. Hur kom ni i kontakt med honom?

– Jag känner Per Ragnar sedan många år och har alltid älskat hans skådespeleri, Per har ju gestaltat ett otal präster genom åren och när vi började skriva manus till videon och en präst skulle vara med så föll sej valet naturligt.

Hur ser framtiden ut för bandet? Antar att det är fler låtar på gång?

– Yes, albumet är nästan klart och video nummer två är inspelad (ännu mer 80-tal i den…) och släpps framöver.

Kommer “On The Run” släppas på de digitala plattformarna som till exempel Spotify och Itunes?

– Japp. Om ett par veckor kommer On The Run finnas digitalt. Vi har medvetet valt att vänta lite då vi gärna vill att de som förhoppningsvis kommer följa oss skulle få det visuella vid en första lyssning.

//Henric Wahlberg

För ytterligare information: facebook.com/nestortheband

Lämna ett svar