Recension: Peter Hermansson – ”Second Glance”

Peter Hermanson mest känd som trummis i 220 Volt släpper nu sitt nya soloalbum. Det är ett gediget gäng musiker han har fått med sig här. Nalle Påhlsson (Therion, Zan Clan, Treat, Easy Action), John Levén (Europe), Björn Englén (Quiet Riot, Yngwie Malmsteen Dio Returns) och Martin Thomander (Electric Boys) för att nämna NÅGRA.

Plattan öppnar hårt och starkt med ”A revolution” sen kommer ”Angel eyes” som har ett skönt groove och en fin refräng. En annan bra låt har vi i ”Hero`s end”, en tung sak med bra gitarrspel av Janne Stark.
Plattans höjdpunkt är för mig ”Send me an angel”, en vacker, laidback halvballad med en skön refräng.

Hermansson har skrivit alla låtar här förutom två covers, ”I don’t need no doctor” och ”Soldier of fortune”. Den förstnämnda går ungefär i samma still som versionen med WASP. Den andra känns ganska onödig. Går den att göra bättre än Mr Coverdale liksom?

Han sjunger själv alla låtar och för mig är det DET som är det svaga kortet här tyvärr. Även om han har en helt ok rockröst så fungerar det inte fullt ut. Trumspelet däremot är stentajt och svängigt som sig BÖR när det kommer från denna man.

Albumet släpps fredagen den 16:e april via bolaget GMR Music

Betyg 5,5/10

För DMB

Jonas Carlson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s