Recension: Winding Road – “s/t”

Malungskillarna Magnus Åkerlund (Blender) och Jan Hedlund (Coastline) gick för ett par år sedan in i Magnus studio för att se om de kunde skriva musik tillsammans.
Båda har en bakgrund i olika musikgenrer (AOR, pop, dansband, country, hip hop osv) och har spelat flera band som turnerat över hela Sverige.
Deras kärlek till AOR och melodiös rock, var det som fick dom att vilja göra något gemensamt!
Det tog dom en timme att skriva första låten och sedan följde en skrivsession varje vecka med en ny låt som resultat. Veckorna rullande på och låtarna blev fler.
Winding Road föddes så dom kontaktade Jans gamla vän Jonas Tyskhagen (Bl.a. death metal- trummis i Incardine) som gav sin röst på en av deras demo, vilket resulterade i att han blev deras sångare. Jonas barndomsvän Fredrik Folkare har varit med och gästspelat på gitarr.

Winding Road har sedan tidigare släppt tre singlar på Spotify som också finns med på debutalbumet.
Skivan består av 12 låtar i bästa AOR-stil. Man blandar tempo har lyckats hitta en bra variation i låtarna. I mitt tycke varierar låtarnas standard något, men några riktiga favoriter är It´s a matter of survival, We can run away, On my own again samt de lugna låtarna I lost you, Before it all falls down och Take me as I am.

Jonas har en riktigt bra röst som passar och fyller musiken bra. Riktigt bra faktiskt!
Jan har ett trumspel har ett skönt driv och lägger gärna in några extra slag på passande ställen som förstärker vissa partier i låtarna.
Magnus har lagt de mesta av gitarrerna och även producerat albumet på ett mycket bra sätt.

Detta är en mycket värdig debut av dalkarlarna!
Deras rutin är tydlig och kärleken till musiken lyser verkligen igenom.
Jag tror att alla våra läsare kommer hitta flera favoriter på plattan!
Albumet släpps nu på fredag!

Betyg: 7,5/10

För DMB
Joakim Strångert

Lämna ett svar