Recension: Proud – ”Second Act”

Efter 36 år är det melodiösa rockbandet Proud tillbaka stoltare än någonsin? Det borde man verkligen vara för deras nya album ”Second Act” är ett av årets hittills bästa. Grunden till comebacken lades 2019 när man bestämde sig för att göra en nystart. Jobbet med ett nytt album påbörjades och snart skulle ett skivkontrakt med bolaget AOR Heaven skrivas på. Nu har det alltså blivit dags för dessa grabbar från Landskrona att visa vad man har pysslat med de senaste två åren. För att ge albumet en så bra ljudbild som möjligt har man bland annat tagit hjälp av Richard Larsson, Erik Mårtensson och Thomas “Plec” Johansson. Slutresultatet av detta samarbete är hur bra som helst för produktionen är toppklass rakt igenom.

”Second Act” som släpps fredagen den 28:e maj består av följande låtar:

1. Sail Away – Plattans första singel och en låt som verkligen sätter sig vid första lyssningen. Grym sång av Anders Magnell. Har ni missat musikvideon till denna låt så bjuder jag på den här: https://youtu.be/5dB7qhEaBRA

2. Broken Dreams – Ett litet lugnare spår. Återigen är det en låt med en riktigt bra refräng, som dessutom innehåller ett riktigt grymt gitarrspel.

3. Magic – En låt som är ganska lik öppningsspåret med ungefär samma upplägg och tempo. Måste ge ett extra plus för snygg keyboard och gitarr.

4. Born For Your Love – Här bjuds man återigen på en riktigt bra låt med en grym refräng.

5. Crying In The Night – Kanske plattans svagaste spår i mitt tycke. Men ändå helt ok.

6. Dangerous – Här återställs ordningen igen och man bjuds istället på en av skivans starkaste låtar. Om man jämför den med resten av låtarna så är den nog ganska soft i sitt sound.

7. Higher – Också en av de absoluta höjdpunkterna. Även här bjuds vi på ett relativt mjukt sound som verkligen till talar mig.

8. Hold On – Nu har vi kommit fram till albumets bästa låt. Gillar verkligen låtens upplägg och refrängen är ju helt fantastisk. Helt i min smak. Lär finnas med på många ”best Of” listor när vi sammanfattar detta årets bästa låtar.

9. I’m Ready – En låt med bra refräng. Mycket lyssningsvärd. Dock inte albumets bästa.

10. Fly Like An Eagle – Albumet avslutas riktigt starkt med en låt som också hör till mina absoluta favoriter. Mycket snygg refräng.

—–

Avslutningsvis kan man bara konstatera att Proud har gjort en otrolig bra comeback med ”Second Act”. Nu får vi hoppas att det inte tar 36 år till nästa album, för så lång tid orkar vi inte vänta.

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg

 Roberth Horvath (bas), Mats Christiansson (trummor) och Anders Magnell (sång, gitarr) + Richard Larsson (Keyboards)

För ytterligare information: facebook.com/proudthebandofficial

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s