Retroplattan: The Sign – ”Signs Of Life”

Gillar egentligen inte benämningen ”Supergrupp” men med vissa projekt så är det svårt att undvika. Detta gäller till exempel The Sign bestående av medlemmarna Terry Brock (Strangeways), Randy Jackson (Zebra), Mark Mangold (Drive She Said, Touch), Billy Greer (Kansas, Streets) och Bobby Rindinelli (Ranbow), som i början av 2000-talet släppte albumen ”Signs of Life” och ”The Second Coming”. Mitt fokus ligger på debutplattan från år 2000 som förövrigt var första gången jag fick upp ögon och öron för Terry Brock och insåg vilken fantastisk sångare han är.

Finns en hel del trevliga låtar på ”Signs Of Life”, som man bara måste nämna. Här har vi bland annat ”Crossed The Line”, ”Aryon”, ”Forever Again”, ”All Your Life”, ”I Will Be There For You”, ”Wine” och ”Desperate Heart”. Mitt absoluta favoritspår är faktiskt ”Wine” En låt med en ganska töntig text men älskar verkligen Terry Brock´s sång på denna och uppbyggnaden av hela låten. Har ni missat den så kan ni lyssna via länken här nedan.

https://youtu.be/CMkOk_9aoFU

En annan låt jag verkligen gillar är ”Desperate Heart” som också hör till plattans höjdpunkter. Lyssna på den här!
En riktigt bra platta som borde fått mer uppmärksamhet när den släppets helt klart. Både ”Signs Of Life” och ”The Second Coming” fanns att hitta digitalt via Spotify för drygt ett år sedan men av någon anledning togs dom ner av bolaget Escape Music.

Skriven av Henric Wahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s